Începând din această lună, Parlamentul European al Tinerilor din România, cu sediul în Oradea, a lansat revista 18 Tabu, dedicată tinerilor cu vârste între 15 şi 22 de ani. Revista are deocamdată un tiraj de 3.000 de exemplare şi este distribuită gratuit în facultăţi din cadrul Universităţii Oradea, în licee, dar şi în cafenele şi alte locaţii frecventate de adolescenţi şi tineri.

"Revista este un ghid adresat tinerilor şi celor din preajma lor şi va avea un conţinut educativ şi informativ de actualitate în ceea ce priveşte problematica tinerilor cu vârsta între 15-22 de ani. Revista conţine articole şi interviuri pe teme de cultură generală, psihologie, pedagogie, juridic, turism, cariere, fashion, petrecerea timpului liber şi altele", se arată într-un comunicat al Parlamentului European al Tinerilor.

Potrivit acestuia, "18 Tabu" se doreşte a fi un "ghid educativ al tânărului în lumea de azi, frământată de tentaţii diverse, de modele controvesate şi nepotrivite şi de lipsa generală a unei perspective în carieră".

Publicaţia lunară este realizată de membrii orădeni ai Parlamentului European al Tinerilor, fiind editată de Ruxandra Stroe. Revista colaborează şi cu o serie de consultanţi în diferite domenii.

Primul număr, lansat oficial joi, a fost deja distribuit în facultăţi şi licee. Ediţia, tipărită în 16 pagini, conţine un interviu cu cântăreaţa Jessie Baneş, dar şi articole care tratează subiecte precum anorexia, sexul cu minori, despre boli, tradiţii de Crăciun, dar şi greşeli gramaticale făcute frecvent în special de tineri.