Completul de nouă judecători al Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie a decis ca Florin Costiniu, Marius Locic şi Costel Căşuneanu, arestaţi pentru 29 de zile în dosarul senatorului PSD Cătălin Voicu, să fie eliberaţi luni seară.

Cei trei au interdicţia de a părăsi ţara timp de 30 de zile şi vor fi judecaţi în libertate. Decizia judecătorilor este definitivă.

Judecătorul Florin Costiniu, arestat de trei zile, le-a spus colegilor săi de la instanţa supremă că a pierdut totul şi că nu merita să fie subiectul unei telenovele de presă. Magistratul a încercat să convingă instanţa că nu este un pericol pentru anchetă şi că nu trebuie să mai stea în arest.

Costiniu şi oamenii de afaceri Costel Căşuneanu şi Marius Locic au fost nemulţumiţi pentru că declaraţiile date de ei procurorilor DNA au ajuns în presă. În declaraţiile date în faţa judecătorilor, Costiniu s-a plâns că de 25 de zile se vorbeşte despre el ca despre un judecător corupt.

"S-a ajuns la o situaţie fără precedent în ultimii 20 de ani când declaraţii ale mele la DNA şi probe din dosar apăreau aproape în timp real pe ecranele televizoarelor şi acum mi se spune că prezint un grad foarte ridicat de pericol social pentru că opinia publică a luat cunoştinţă despre faptele acestui corupt" a spus Costiniu.