Străzile Oradiei au fost colorate, duminică, de circa 400 de orădence care au participat la o nouă ediţie a proiectului SkirtBike, ce promovează un stil de viaţă sănătos şi, anul acesta, atrage atenţia asupra cancerului la sân.

De altfel, organizatoarele le-au îndemnat pe participante să vină îmbrăcate în roz, culoare simbol a unor astfel de campanii la nivel internaţional. "Ne dorim ca fiecare participantă să-şi asume o promisiune de a-şi verifica starea de sănătate printr-un control periodic la sân", au explicat organizatorii.

Şi la ediţia de anul acesta, orădencele s-au întrecut în vestimentaţii care mai de care mai chic, completându-şi look-urile cu biciclete decorate cu buchete de flori.

Orădencele s-au adunat în jurul orei 13 în parcarea centrului comercial Lotus şi, după două ore de înscrieri şi socializare, au pornit prin oraş pe biciclete, însoţite de echipaje de poliţie şi jandarmerie.

După încă o jumătate de oră, doamnele şi domnişoarele au ajuns în Piaţa Unirii, unde organizatoarele au extras câştigătoarele tombolei anuale, dând numeroase premii din partea sponsorilor, inclusiv o bicicletă.