Timp de două zile, Era Shopping Park a fost gazda unui adevărat regal juvenil de scrimă, peste 120 de sportivi din întraga ţară, dar şi de la trei cluburi din Ungaria fiind prezenţi la întrecerile celei de-a III-a ediţii a Cupei Lordeco.

Întrecerile, organizate de Direcţia Judeţeană pentru Sport şi Tineret Bihor, în colaborare cu clubul Crişul Oradea, au fost rezervate atât băieţilor cât şi fetelor, cu vârste între 8 şi 15 ani, şi s-a desfăşurat pe patru categorii, de 8-9 ani, 10-11 ani, 12-13 ani şi 14-15 ani.

Dacă din România au fost reprezentanţi de la toate cluburile cu tradiţie, gen Steaua, LPS Craiova sau Crişul Oradea, din Ungaria au participat cluburile din Debrecen, Budapesta şi Bekescsaba.

La categoria 8-9 ani, la fete s-a impus orădeanca Sara Barabas, în timp ce la băieţi a triumfat David Statie de la Stesial. La această categorie, David Bucur, de la Duel Art Aleşd, s-a clasat al treilea.

La 10-11 ani, la fete, clubul Crişul a avut-o pe Kurucz Csenge situată pe locul al III-lea, într-o probă câştigată de Arana Serafinceanu de la Engarde. La băieţi s-a impus stelistul Daniel Popa.

Dacă nicio sportivă orădeană nu s-a clasat pe podium la categoria 12-13 ani, băieţii Dominic Olar şi David Biro, ambii de la CS Crişul, au ocupat locurile II, respectiv III, într-o probă dominată de Mihai Oprea, de la LPS Craiova.

În fine, la categoria de vârstă de 14-15 ani, la băieţi, Dominic Olar a ocupat treapta a III-a a podiumului de premiere, într-o probă adjudecată de Adrian Dabija de la Engarde. La feminin a câştigat această probă Balog Alexandra de la clubul din Bekescsaba.

Cu această ocazie, Direcţia Judeţeană de Sport a organizat o ceremonie specială, în cadrul căreia au fost acordate diplome şi cupe la 4 tinere sportive, devenite vicecampioane la Jocurile Mondiale ale Copiilor de la Ankara. Dintre acestea două sunt orădence, Bianca Bene şi Ana Hanleri. Celelalte două provin din Bucureşti, Alexandra Predescu şi Anca Baciu.