Echipa naţională a României a fost învinsă, marţi, în deplasare, pe Amsterdam ArenA, cu scorul de 4-0 (1-0), de reprezentativa Olandei, într-un meci din grupa D a preliminariilor Cupei Mondiale din 2014.

Golurile partide au fost marcate de Van der Vaart '12, Van Persie '56, '65 din penalti şi Lens '90.

Imediat după golul de 2-0 marcat de Van Persie, suporterii români prezenţi pe Amsterdam ArenA au început să îi ceară demisia selecţionerului Victor Piţurcă.

"Când pierzi cu 4-0 nu prea sunt multe de spus. Am făcut multe greşeli şi am primit multe goluri. Inadmisibil, dar nu mai avem ce face. Mai avem o perioadă bună la dipoziţie pentru a pune lucrurile la punct. Jucătorii de la Steaua au obosit după cele patru meciuri grele din Europa League. Mulţi nu sunt puşi la punct cu pregătirea fizică. Îmi pare rău, atât am putut în teren, dar aşa se întâmplă când greşeşti împotriva unei echipe mari", a declarat Piţurcă după meci.

Întrebat dacă va demisiona, antrenorul a spus că nu se demisionează aşa uşor. "Avem un contract, suntem în cărţile calificării, trebuie să facem un lot puternic pentru viitoarele preliminarii. La nivelul ăsta cu siguranţă vom mai pierde jocuri, dar în momentul de faţă suntem bine. Ştim cu toţii ce fel de oameni şi caractere sunt în România", a mai spus Victor Piţurcă.

Clasamentul Grupei D este următorul: 1. Olanda - 18 puncte, 2. Ungaria - 11 puncte, 3. România - 10 puncte, 4. Turcia - 7 puncte, 5. Estonia - 6 puncte, 6. Andorra - 0 puncte.

În etapa următoare, programată la 6 septembrie, vor avea loc următoarele meciuri: România - Ungaria, Estonia - Olanda şi Turcia - Andorra.