Partidul de guvernământ nu are nicio jenă în a utiliza abuziv resursele şi mijloacele instituţiilor publice în propriul interes, iar odată cu apropierea campaniei electorale gesturile de acest gen devin tot mai evidente.

O ultimă întâmplare a fost surprinsă miercuri dimineaţă, la sediul PSD Bihor din Oradea, din Piaţa 1 Decembrie, unde au fost aduse o mulţime de materiale electorale cu o autoutilitară a Administraţiei Bazinale de Apă Crişuri, cu numărul BH-64-ABA.

Ea a fost fotografiată de martori oculari care au confirmat BIHOREANULUI în ce consta încărcătura furnizată partidului.

De altfel, descinşi în scurt timp la faţa locului, reporterii BIHOREANULUI au putut imortaliza bannerele electorale şi pavilioanele branduite cu sigla PSD, aflate încă pe holul unde au fost descărcate de slujbaşii statului.

Administraţia Bazinală de Apă Crişuri este o instituţie controlată de PSD, directorul Sorin Guler fiind membru al acestui partid, la fel ca precedentul, Dorel Dume, promovat anul trecut director general adjunct al Administraţiei Naţionale Apele Române, despre care, de altfel, se spune că dirijează în continuare şi structura locală.

Contactaţi de BIHOREANUL, pentru a explica întâmplarea, atât directorul ABA Crişuri, Sorin Guler, cât şi preşedintele PSD Bihor, Ioan Mang, au cerut răgaz pentru a se informa. 

UPDATE 1: "Şoferul se afla prin zonă..."

Prima reacţie a venit de la şeful Administraţiei Bazinale de Apă, care a pus incidentul pe seama... întâmplării. "Maşina a fost prin zonă, dar nu avem legătură cu transport, cu nu ştiu ce, cu nimic. Am vorbit cu operatorul maşinii. A spus că avea treabă în zonă. A intrat, a stat 10 minute şi a plecat. A spus că n-are nicio legătură cu PSD. Nu ştiu ca maşina să fi fost la Bucureşti. Nu are legătură cu transportul materialelor", a declarat Sorin Guler (foto).

Întrebat dacă nu cumva o fi fost atunci vreun "ciubuc" al şoferului, făcut taman cu partidul în care-i sunt înrolaţi şefii, Guler a spus că "şoferii nu au voie nici la ciubuc" şi că va analiza situaţia mai atent vineri, după ce se va întoarce acasă din deplasarea în care se află în Ungaria.

UPDATE 2: "Materialele au fost livrate de firma Dragon"

Liderul PSD Bihor, Ioan Mang (foto) s-a consultat cu colegii, după care, în jurul orei 14:30, a transmis telefonic un punct de vedere conform căruia "sesizarea nu se adevereşte".

Social-democratul a susţinut că PSD Bihor şi-ar fi transportat materialele electorale de la Bucureşti la Oradea cu ajutorul unei firme private.

"Într-adevăr, am primit nişte materiale de la Bucureşti, dar ele au fost livrate de firma Dragon, şi materiale de la Dedeman, care au fost aduse de firma lor", a declarat Mang.