Organizaţia judeţeană a Partidului Pro România, condus de fostul premier PSD Victor Ponta, a adunat în Bihor circa 700 de membri, mulţi dintre aceştia fiind oameni nemulţumiţi din rândurile PSD şi PNL.

"Avem aproximativ 50 de filiale constituite cu acte în regulă, încă 10 în lucru. Ţinând cont că avem cam 20% primării UDMR-iste, eu zic că suntem în grafic, mulţumiţi de cum am avansat. Suntem la 700 de membri acum, tendinţa noastră este ca până la alegerile parlamentare să avem o mie de membri", a declarat liderul filialei, omul de afaceri Octavian Bara, vineri, într-o conferinţă de presă.

Acesta nu a ascuns că majoritatea membrilor sunt "racolaţi" din PSD şi PNL, unde, spune Bara, sunt numeroşi nemulţumiţi. Întrebat dacă a cooptat în Pro România şi nume sonore din cele două partide, Bara a spus că da. "Avem discuţii şi cu nume sonore, oameni care deocamdată preferă să stea în umbră, dar vor ieşi în faţă", a precizat el.

Totodată, în aceeaşi conferinţă de presă, şeful Pro România Bihor a anunţat că, în urma alegerilor care l-au confirmat pe Ponta preşedinte al partidului, s-au format şi echipe care vor realiza aşa-numite masterplanuri, adică proiecte de măsuri şi investiţii pentru diferite sectoare de activitate. De pildă, un masterplan va fi întocmit pentru digitalizarea României, adică va cuprinde o serie de propuneri care vizează debirocratizarea, cum ar fi dezvoltarea unui ghişeu unic online, pentru diferite servicii, şi introducerea votului online. Toate aceste proiecte, coordonate de oameni ca Nicolae Bănicioiu, Sorin Cîmpeanu sau Augustin Jianu, vor fi soluţiile cu care Pro România vor veni în faţa românilor, la următoarele alegeri parlamentare.