Partidul Mişcarea Populară Bihor l-a criticat, miercuri, pe prefectul Claudiu Pop pentru că a atacat Hotărârea Consiliului Local Sânmartin de a organiza un referendum pe tema exploatărilor petroliere pe raza comunei şi i-a cerut acestuia demisia.

"Nici nu se uscase cerneala pe Hotărârea Consiliului Local Sânmartin pentru consultarea populaţiei, dacă doreşte sau nu exploararea de gaze de şist în comună, că prefectul, se pare că după un drum la Bucureşti, a comunicat în presă că va ataca HCL-ul", a spus Marton Attila, unul dintre reprezentanţii PMP Bihor.

Acesta a comparat guvernarea cu USL cu cea comunistă. "Suntem în 18 decembrie, în urmă cu 24 de ani la ora asta în Timişoara se trăgea, din ordinele nesăbuite ale lui Ceauşescu. Există vreo diferenţă între "yesmenii" de atunci şi "yesmenii" de acum, precum Claudiu Pop? Eu susţin că nu. Dacă nu eram în sfera de influenţă euro-atlantică, ci în cea ruso-chineză, unde guvernarea USL doreşte să ne îndrepte, din partea acestor "yesmeni" am avea parte de aceleaşi tratamente ca atunci", a mai afirmat reprezentantul Mişcării Populare.

Marton Attila susţine că, în România condusă de USL, libertatea de opinie este "o crimă". "Spune domnul prefect că bogăţiile subsolului sunt ale Statului Român şi noi nu putem să ne băgăm. Domnule prefect, sănătatea noastră, apa noastră şi mediul în care trăim nu sunt împortante? Noi, bihorenii, suntem buni doar să umflăm statisticile cu incidenţa cancerului în România?", a spus Marton Attila.

Ca urmare a faptului că prefectul a atacat HCL-ul din Sânmartin, Marton i-a cerut demisia, arătând că PSD Bihor e cunoscut doar datorită lui Adrian Tărău, fiul fostului prefect Aurel Tărău, şi pentru plagiatul preşedintelui filialei, Ioan Mang. "Domnule prefect, PSD Bihor şi aşa este cunoscut doar după plagiatul domnului Mang şi eventual după fiul fostului prefect Tărău, prietenul lui Adrian Năstase. Aveţi ocazia să aduceţi cât de cât o rază de lumină pe obrazul PSD Bihor, daţi-vă demisia!", a afirmat acesta.

Tot el a precizat că, după ce Mişcarea Populară şi Forţa Civică au iniţiat procedura de atacare în contencios a Hotărârii de Guvern 887/2013 privind acordul petrolier pentru perimetrul Băile Felix, îşi doresc acum să ceară suspendarea acesteia.

"La cât de repede se mişcă domnul prefect Pop, trebuie să rămânem vigilenţi şi lipsiţi de naivitate. Vom încerca să beneficiem de prevederile Legii Contenciosului Administrativ şi să cerem Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţiei suspendarea Hotărârii de Guven până la judecata pe fond, chiar dacă suntem în interiorul celor 30 de zile în care Guvernul Ponta îşi poate retrage HG-ul nesăbuit. Nu de alta, dar avem toate şansele să ne trezim între sărbători cu utilajele Gazpromului în hotarul Sânmartinului", a încheiat Marton.