Partidul Poporului se reinventează şi la Oradea, după ce pe 1 aprilie, Curtea de Apel Bucureşti a refuzat cererea de înregistrare a acestuia ca partid. Noua formaţiune se numeşte Partidul Poporului - Dan Diaconescu (PP-DD), iar actele necesare înregistrării au fost depuse la Tribunalul Bucureşti, termenul de judecată fiind stabilit pe 21 mai.

Conducerea filialei judeţene a PP-DD a convocat miercuri o conferinţă de presă în cadrul căreia a prezentat obiectivele pentru anii următori ai formaţiunii. "Dan Diaconescu cu partidul său chiar vrea să schimbe viaţa poporului în bine, de jos în sus", a declarat Irina Mărieş, preşedinta PP-DD Bihor.

La sfârşitul anului trecut, fostul vameş Dorel Vesa a fost înlocuit cu Irina Mărieş, proprietara unei firme de transport şi a unui amanet din Oradea. "Am fost aleasă în funcţie pe 1 decembrie 2010. În urma unor controale, pe care le-a efectuat Simona Man, preşedinta partidului pe ţară, domnului Vesa i-a fost retrasă funcţia. Dânsul a refuzat să prezinte lista cu adeziunile la partid, nu a afişat la sediu sigla partidului şi nici nu şi-a dorit să mai fie preşedinte", a declarat miercuri Mărieş.

Alături de prim-vicepreşedintele Gheorghe Brişcan şi de alţi membri, Irina Mărieş spune că Partidul Poporului va avea candidaţi la toate funcţiile de conducere la nivel local pentru alegerile din 2012. "Ne-am gândit deja la câteva persoane. Vom avea candidat şi pentru Primărie şi pentru Consiliul Judeţean", a afirmat preşedinta PP-DD Bihor. Totodată, conducerea formaţiunii vizează şi locuri de primari şi de consilieri locali în judeţ, fiind reprezentaţi prin 19 filiale.

Pe de altă parte, Irina Mărieş spune că o altă prioritate a filialei este aducerea de investitori străini în judeţ. "Avem promisiuni de la o companie din China, care deja are reprezentanţă în Braşov. Compania este extinsă în domeniul transporturilor şi infrastructurii", a mai afirmat preşedinta PP-DD.

Potrivit acesteia, la nivel de judeţ partidul ar avea 487 de membri. Totuşi, aceştia vor trebui să se înscrie din nou, în noul partid numit Partidul Poporului-Dan Diaconescu. "Vom avea o muncă titanică de făcut. S-a decis schimbarea fişelor de adeziune, deci membrii vor trebui să se înscrie din nou în partid", a completat Gheorghe Brişcan. Noul sediu al partidului lui Dan Diaconescu este pe strada Sucevei, nr. 4, la etajul 1.