Veşti bune pentru iubitorii de schi din Bihor: la Stâna de Vale a fost inaugurată o nouă pârtie, lungă de 1.233 metri şi cu o instalaţie de telescaun cu peste 340 de locuri.

Pârtia Bradul, cum a fost ea denumită, a fost deschisă duminică, însă ghinionul sportivilor a fost că vremea n-a ținut cu ei. Cu o zi înainte a plouat abundent, apoi a fost lapoviţă, aşa că zăpada de pe pârtie a fost destul de apoasă.

„S-a schiat, chiar dacă n-au fost condiţii ideale, dar s-a putut coborî”, a declarat luni pentru BIHOREANUL şeful Serviciului Salvamont-Salvaspeo Bihor, Pinter Istvan.

Instalaţia de telescaun are o lungime de un kilometru şi porneşte de la baza pârtiei, lângă parcul de aventură. Pârtia nouă are două bucle generoase şi o joncţiune cu celelalte două pârtii din Stâna de Vale, Cerbul şi Renul. O urcare cu telescaunul costă 10 lei.

Potrivit datelor disponibile pe site-ul firmei Happy Land Adventure Park, care administrează pârtiile, Pârtia Bradul are o dificultate uşoară şi medie, Cerbul (585 m) este de dificultate uşoară şi la fel şi Renul (730 m). 

Deocamdată, pârtia nouă, cu tot cu instalaţia de telescaun, este în curs de omologare, documentaţia necesară fiind depusă la Ministerul Sportului, iar un control în teren fiind deja efectuat.

Pentru a putea asigura o intervenţie rapidă la eventualele accidente, salvamontiştii bihoreni au suplimentat şi ei dotările în Stâna de Vale.

Potrivit lui Pinter, acum există tărgi şi echipamente de intervenţie la două staţii din staţiune, plus un echipaj mobil pregătit să intervină în caz de nevoie.