Vremea bună i-a scos pe bihoreni, duminică, din amorţeală. Dacă la Oradea sau în zona deluroasă a Bihorului părea că a venit primăvara, în staţiunea Stâna de Vale zăpada este aşternută într-un strat suficient ca pârtia să fie numai bună pentru săniuş.

Încă de dinainte de ora prânzului, derdeluşul din Stână a părut un furnicar. Pici de toate vârstele, însoţiţi de fraţi mai mari, verişori, părinţi ori chiar bunici, au urcat neîntrerupt dealurile, doar că să aibă de unde coborî, călare pe săniuţe. Cei mai curajoşi dintre ei s-au urcat pe plăci de snowboard sau schiuri, însă cum pârtia este una comună, nedelimitată, mulţi s-au lăsat păgubaşi.

Când au avut timp să privească în jur, copilaşii au rămas cu gura căscată: un Moş Crăciun călare pe snowmobil sau ATV a dat mai multe ture prin staţiune. Spre supărarea prichindeilor, n-a avut la el sacul cu cadouri căci, după cum se ştie, l-a golit complet în noaptea de Ajun.

Deşi în afara derdeluşului şi a unei gherete de unde pot să-şi închirieze sănii şi de unde pot să-şi cumpere o băutură caldă, turiştii nu pot avea alte aşteptări de la staţiunea din Munţii Vlădeasa, Stâna a fost aglomerată duminică.

Cel mai bine au simţit asta şoferii care au stat minute în şir blocaţi pe şoseaua îngustată la o singură bandă de maşinile parcate.

În plus, nedeszăpezită, şoseaua a fost acoperită de un strat semnificativ de gheaţă, autoturismele au derapat şi nu puţini au fost şoferii care au avut nevoie să fie împinşi ca să poată înainta.