Încă o petrecere nelegală a fost "spartă" de poliţiştii bihoreni. De data aceasta este vorba despre un party care s-a desfăşurat în noaptea de joi spre vineri în Sânmartin, într-o casă care fusese închiriată online, în regim hotelier. 

Party în pandemie

Poliţiştii au intervenit după ce au primit un apel, prin 112, privind tulburarea liniştii publice. "Joi, 8 aprilie a.c., în jurul orei 23.48, în urma unui apel primit de Inspectoratul de Poliţie Judeţean Bihor prin S.N.U.A.U. 112, poliţiştii din cadrul Poliţiei Municipiului Oradea au întrerupt un eveniment privat (petrecere) care se desfăşura în spaţiu închis, într-un imobil din localitatea bihoreană Sânmartin, încălcând astfel prevederile legale cu privire la interzicerea organizării de evenimente private (nunţi, botezuri, mese festive etc.)", se arată într-un comunicat transmis, sâmbătă, de IPJ Bihor. 

Potrivit documentului, la momentul intervenţiei poliţiştilor, "în imobil se aflau 10 persoane, din declaraţiile acestora rezultând că ar fi închiriat imobilul online". Se pare că, iniţial, la petrecere au participat mai multe persoane, însă acestea n-au mai fost de găsit la sosirea agenţilor.

Petrecerea privată a fost întreruptă de poliţişti, iar persoanele prezente legitimate. "În consecinţă, persoanele participante la eveniment au fost sancţionate cu amenzi în valoare totală de 3.750 de lei, pentru nerespectarea prevederilor Legii nr.55 din 2020 privind unele măsuri pentru prevenirea şi combaterea efectelor pandemiei de COVID-19", se arată în comunicat. 

Controale în magazine şi la restaurante

De asemenea, vineri, echipaje mixte de poliţişti, jandarmi, poliţişti locali, pompieri ISU şi reprezentanţi ai altor instituţii (DSVSA, Protecţia Consumatorilor, DSP, ITM) au efectuat mai multe verificări pentru prevenirea răspândirii virusului SARS-CoV-2.

"În cadrul acţiunilor desfăşurate în ultimele 24 de ore, echipele mixte au acţionat integrat, au legitimat 4.136 de persoane şi au verificat respectarea prevederilor legale dispuse în contextul stării de alertă şi a măsurilor sanitare în 70 de societăţi comerciale, marketuri, restaurante, terase, unităţi de tip fastfood, hoteluri, pensiuni şi alte spaţii de cazare, spaţii de desfăşurare a manifestărilor religioase, pieţe, târguri, parcuri şi zone de agrement. De asemenea, în cadrul acţiunilor punctuale, au fost verificate 165 de mijloace de transport, din care 51 de mijloace de transport public în comun", se precizează în informarea ITM Bihor.

În urma neregulilor constatate, au fost aplicate 131 de sancţiuni contravenţionale, cu amenzi în valoare totală de 28.000 de lei. 

Dintre acestea, 93 de sancţiuni contravenţionale, cu amenzi în valoare totală de 20.000 de lei, au fost aplicate pentru nepurtarea măştii de protecţie, 27 de sancţiuni contravenţionale, cu amenzi în valoare de 3.250 de lei, au fost aplicate pentru nerespectarea interdicţiilor privind deplasarea/libera circulaţie, o sancţiune, cu amendă în valoare de 1.000 de lei, a fost aplicată pentru nerespectarea măsurilor privind carantina/izolarea, iar 10 sancţiuni cu amenzi în valoare totală de 3.750 de lei au fost aplicate unor persoane fizice, pentru participarea la activităţi în spaţiul public/privat/închis pentru care au fost instituite interdicţii/restricţii.