Nu e un secret că viaţa de noapte orădeană nu este cea mai bogată, iar locurile şi evenimentele dedicate tinerilor sunt şi ele puţine... Tocmai pentru ca nopţile orădene să fie mai ofertante, la iniţiativa unor studenţi, se organizează la început de noiembrie, în noua arenă a oraşului, prima ediţie a Oradea Nights Festival.

"Aducem aproape de tine artişti pentru cel mai cool festival muzical din Bihor. Indiferent de preferinţe muzicale, artiştii tăi preferaţi vor fi aici să te încânte cu sound-uri rock, pop, hip-hop şi electronic music" - este anunţul publicat de organizatori.

Lipsea din peisaj

Oradea Nights Festival se va ţine pe 3 şi 4 noiembrie în noua arenă a urbei, fiind organizat de Primărie, prin Asociaţia pentru Promovarea Turismului în Oradea şi Regiune (APTOR), în parteneriat cu Eagle Festival, Uniunea Studenţilor din Oradea şi Consiliul Judeţean al Elevilor. 

"Este un eveniment care se adresează tinerilor şi super-tinerilor din Oradea, de la 16 ani până la 30-35 de ani. Artiştii, inclusiv unii locali, au fost aleşi ţinând cont de preferinţele tinerilor", spune Alexandru Chira, directorul APTOR, adăugând că bugetul alocat de consilierii locali pentru acest festival este de 900.000 lei.

De altfel, echipele de voluntari care se implică în organizarea şi promovarea Oradea Nights Festival sunt formate din tineri, în special din studenţi. "Acest eveniment este aşteptat de mult. Am început să facem lobby la Primărie încă de anul trecut. Încercăm să punem Oradea pe harta evenimentelor pentru studenţi. Multora le place oraşul că este frumos, că se dezvoltă, dar pentru tinerii studenţi cam lipsea viaţa de noapte", spune Tudor Bungău, preşedintele Uniunii Studenţilor din Oradea. 

Pe val 

ON Festival, cum i se mai spune evenimentului, va ţine două nopţi, cuprinzând şi momente de tip "after hours". Orice student vrea să se şi distreze în anii de facultate", spune Bogdan Avram, ex-preşedinte de asociaţii studenţeşti în Oradea şi coordonator de marketing & PR al festivalului. El subliniază că festivalul adună invitaţi care reprezintă diferite genuri muzicale - de la rock şi pop la hip-hop, trap şi EDM - tocmai pentru a satisface cât mai multe gusturi. 

Evenimentul are un line-up bogat în artişti în vogă. Orădenilor le va cânta Puya, care în noul său hit "Opriţi planeta" face o radiografie a societăţii de azi, precum şi Alina Eremia, cu ale ei hituri ca "Ai fost" sau "A fost o nebunie". De asemenea, pe scenă vor urca Emaa, cea care-şi caută "Zburătorul din poveşti", rapperul / trapperul Killa Fonic, cu piese ca "Niciun glonţ nu doare cât dragostea", şi Şatra B.E.N.Z., care şi-a câştigat mulţi fani cu piese ca "Adidaşii" şi "Prietena ta". 

Distracţie "offline" 

Ceilalţi invitaţi care vor apărea în faţa petrecăreţilor de la ON Fest sunt IDK, Rava, Specii, FC Dnb, Exob B2B Tulvan, Magui B2B Apli, Partydul Kiss FM, Din Subsol, Alex Super Beats, Naty Loves Monday şi Fraţii Jdieri. Ordinea concertelor urmează să fie anunţată. 

Până acum s-au pus în vânzare tichete de acces la ambele zile ale festivalului, pe www.onfestival.ro. Pentru studenţi şi elevi, acestea costă 150 lei, dar au fost vândute până de curând cu 99 lei, preţ de tip "early bird", în timp ce pentru celelalte categorii de persoane preţul este de 280 lei (220 lei "early bird"). În curând, însă, spune Alexandru Chira, vor fi disponibile şi intrări de o zi.

Pe holurile Oradea Arena se vor instala vendori cu mâncăruri şi băuturi, urmând ca ON Festival să adune şi pasionaţi de sneakers şi gaming. Aşadar, tinerii din Oradea sunt aşteptaţi să ducă distracţia "offline" la prima ediţie a unui festival de o asemenea amploare dedicat lor...

Urmăriți BIHOREANUL și pe Google News!