Lidia Roman, în vârstă de 32 de ani are cel mai lung păr din România. Podoaba capilară a tinerei este lungă de 1,65 de centimetri, însă, ea povesteşte că a avut părul lung chiar şi de 1,90 de centimetri.

Un păr aşa de lung şi de bogat are nevoie de o îngrijire specială, dar şi de multă răbdare din partea posesoarei, dar şi a soţului ei. Clujeanca se trezeşte în fiecare zi la ora 5 dimineaţa şi, timp de mai bine de 40 de minute, îşi îngrijeşte părul. "Îl perii foarte mult cu o perie specială. Am foarte multă răbdare. Atât de multă, încât se mira şi soţul meu", explică Lidia, adăugând că, uneori, chiar întârzie la serviciu din cauza părului.

"Vara, îl spăl de două ori pe săptămână, iar iarna, o dată la două săptămâni. Folosesc peste 300 de mililitri de şampon pentru un spălat, iar de ani de zile mă spăl cu acelaşi şampon", explică Lidia.

Tânăra preferă să îşi usuce părul natural, fără să apeleze la uscătorul de păr. "Nu l-am uscat niciodată cu foenul sau cu o altă sursă artificială. Îl las să se usuce natural, însă pentru asta îmi ia şi două zile. Mă duc la serviciu cu el înca umed. E destul de neplăcut", mai spune clujeanca.

Deşi unele femei au câştigat bani buni din vânzarea părului, Lidia Roman a refuzat o ofertă de 12.000 de euro pe care a primit-o pentru podoaba ei capilară. "O firmă din Timişoara mi-a oferit 12.000 de euro. N-am fost de-acord. Nu ştiu, încă nu sunt hotărâtă, mi-ar părea rău să mă despart de el", zice clujeanca.