Poloiștii de la CSM Digi Oradea au început cu stângul turneul de la Budapesta, contând pentru turul al doilea al Ligii Campionilor Europeni. Vineri seară, campionii României au întâlnit echipa gazdă OSC Budapesta, de care au fost întrecuți clar, cu scorul de 12-7.

Echipa orădeană nu s-a regăsit în primul sfert. Cu o apărare foarte bună și cu o excelentă evoluție în atac, în special la finalizare, ungurii au marcat gol după gol și, după primele 8 minute, conduceau deja cu 5-0.

Jocul maghiarilor a continuat cu exactitate și în debutul sfertului II, aceștia desprinzându-se la un uluitor 7-0. Apoi elevii antrenorului Dorin Costrăș au reușit să înscrie primele două goluri, prin T. Negrean și A. Popoviciu, ambii din penalty. Până la pauza mare s-a mers apoi cap la cap, totuși maghiarii reușind 4 goluri în acest sfert, iar orădenii 3, astfel că scorul la jumătatea confruntării a fost 9-3.

Scorul, de necrezut pentru orădeni, care nu s-au așteptat la această situație pe tabelă, după ce la turneul amical de la Oradea, din urmă cu aproximativ o lună, i-au învins pe budapestani cu 11-8, a luat proporții în sfertul III, când gazdele au mai marcat de două ori, prin A. Deker și F. Salamon.

Abia în ultimul sfert, în ultimele 8 minute, dar și pe fondul introducerii în echipa maghiară a unor rezerve, CSM Digi a revenit și a redus din handicap, după ce a marcat 4 goluri, prin R. Georgescu, M. Korolja, C. Alexa și Gh. Dunca. În tot acest interval, OSC a marcat o singură dată, prin B. Batori, astfel că scorul final a fost 12-7 pentru echipa gazdă, care s-a instalat pe prima poziție a clasamentului, la egalitate de puncte cu rușii de la Sintez Kazan, care în prima etapă au câștigat cu 7-3 confruntarea cu Duisburg.


OSC Budapesta  - CSM Digi Oradea 12-7(5-0, 4-3, 2-0, 1-4)

Marcatori OSC Budapesta: B. Batori 4 goluri, F. Salamon 2, A. Deker 2, D. Brjgulan 2, K. Graham 1 și G. Hegedus 1 gol.

Marcatori CSM Digi: T. Negrean 1 gol, A. Popoviciu 1, M. Avramovic 1, R. Georgescu 1, M. Korolja 1, C. Alexa 1 și Gh. Dunca 1 gol.

Pentru CSM Digi urmează sâmbătă un joc foarte important cu germanii de la Duisburg, meci programat de la ora 15.45. Apoi, duminică, în ultima etapă, elevii antrenorului Costrăș se vor duela cu rușii de la Sintez Kazan, într-o confruntare programată de la ora 18.45.

Echipele de pe primele două locuri se vor califica în faza următoare a Ligii Campionilor, în timp ce echipa de pe poziția a III-a va lua drumul Euro Cup.