În timp ce liderul clasamentului, formaţia orădeană Luceafărul, a avut liber, dar a şi câştigat la masa verde cu scorul de 3-0, cealaltă echipă bihoreană din Liga a III-a, CF Bihorul Beiuş, s-a luptat vineri seară, în derby-ul codaşelor sau al supravieţuirii Seriei a V-a, pe teren propriu cu deţinătoarea "lanternei roşii", gruparea timişeană Nouva Mama Mia Becicherecu Mic.

După o primă repriză albă, în care gazdele nu au izbutit să deschidă scorul, cu toate că şi-au dorit foarte mult acest lucru, în partea a doua au venit şi golurile. Mai întâi beiuşenii au marcat prin V. Prodan, în minutul 64. Nu au trecut decât 8 minute şi acelaşi V. Prodan a recidivat şi a dus scorul la 2-0.

Finalul a fost tot la discreţia beiuşenilor, care, în minutul 86, au mai reuşit să mai înscrie o dată, prin Dumiter, şi să ducă scorul la 3-0, scor cu care avea să se încheie în cele din urmă partida.

Victoria la scor de neprezentare a formaţiei CF Bihorul îi conferă o opţiune serioasă pentru evitarea retrogradării, beiuşenii egalând în clasament, astfel, echipa Termo Tr. Severin, retrasă în iarnă şi care i-a prilejuit vineri formaţiei Luceafărul Oradea să câştige la masa verde cu scorul de 3-0.

Pe de altă parte, elevii antrenorului Florin Fărcaş au ajuns la o singură lungime de 60 de puncte, număr pe care-l pot atinge şi chiar depăşi, etapa viitoare, cu FC Hunedoara, atunci când vor evolua pentru ultima oară în Liga a III-a, fiindcă de la toamnă jucătorii orădeni vor activa în eşalonul secund.

Etapa a 27-a a Seriei a V-a din Liga a III-a şi-a mai disputat vineri alte două partide, la Sânnicolau Mare, echipa locală, Unirea, şi Naţional Sebiş au remizat cu scorul de 1-1, în timp ce la Reşiţa, formaţia gazdă, CSM Şcolar, a fost întrecută la limită de ocupanta poziţiei a V-a, CFR Simeria, care, cel puţin până la confruntările de sâmbătă, urcă pe locul al III-lea.


Etapa a 27-a din Seria a V-a a Ligii a III-a

Unirea Sânnicolau Mare - Naţional Sebiş 1-1
F. Pavel (63) / A. Pavel (65 - pen.)

Bihorul Beiuş - Mama Mia Becicherecu Mic 3-0
V. Prodan (64, 72), Dumiter (86)

CSM Şcolar - CFR Simeria 0-1
Găceanu (56)

Luceafărul Oradea - CS Termo Drobeta Turnu Severin 3-0

CS Termo s-a retras în pauza de iarnă şi va pierde meciurile din retur la masa verde.

Millenium Giarmata - FC Timişoara II, se dispută sâmbătă, de la 18:00.

ACS Recaş - Autocatania Caransebeş, se dispută sâmbătă, de la 18:00.
Gloria Arad şi FC Hunedoara stau.


Clasament

clasament liga a 3-a.jpg