Cei circa 60 de pasageri care, luni seara, la ora 19.15, trebuiau să plece spre Constanţa cu o aeronavă Blue Air aşteptau încă, la ora 20.40, în Aeroportul Oradea să sosească avionul.

Potrivit informaţiilor afişate pe panourile din terminal, acesta avea o întârziere de 120 de minute. Din câte au aflat, însă, pasagerii, aeronava nici n-ar fi pornit încă spre Oradea.

"Este o întârziere foarte mare. La ora 19.15 trebuia să plecăm şi la 20.30 să fim deja în Constanţa. Acum e 20.40 şi se pare că avionul nici n-a pornit spre Oradea să ne ia", a declarat pentru BIHOREANUL orădeanul Sorin Lăzuran, medic veterinar, unul dintre pasagerii cursei.

Potrivit acestuia, iniţial, întârzierea nici n-a fost anunţată. Abia după ce pasagerii au sunat la serviciul de informaţii al Aeroportului Oradea şi au sesizat problema s-a afişat că aeronava va avea o întârziere de 120 de minute.

"S-ar putea să fie şi mai mult. De pe panou se înţelege că are o întârziere de 120 de minute de la ora 20.30 încolo. Nici noi nu mai ştim ce să credem", a adăugat medicul.

Deocamdată, nu se cunosc cauzele întârzierii. Pasagerii sunt nemulţumiţi şi deoarece vor ajunge târziu în noapte la Constanţa şi vor avea probleme în a-şi găsi transferuri spre staţiunile de la Marea Neagră unde şi-au programat vacanţele.

Blue Air nu a comunicat oficial motivele întârzierii. 

UPDATE: Aterizare imposibilă, din cauza furtunii

La ora 22.30 aeronava Blue Air nu ajunsese pe Aeroportul Oradea. Pasagerii au primit informații cum că, în jurul orei 22, avionul a survolat Aeroportul din Oradea, însă nu a putut ateriza din cauza furtunii.

Pilotul ar fi încercat să aterizeze la Satu Mare, fără succes. Ulterior, aeronava a aterizat la Cluj. Astfel, pasagerii care se întorceau la Oradea se află la Cluj, iar cei care urmau să plece spre Constanța încă așteaptă avionul.

Se pare, totuși, că o parte dintre ei au renunțat și vor încerca alte variante de a ajunge la Constanța.

UPDATE 2: Zbor de noapte, transferuri asigurate

Până la urmă, pasagerii au plecat spre Constanţa după miezul nopţii. Aeronava ar fi decolat spre Constanţa în jurul orei 1 când condiţiile meteo au permis acest lucru.

Potrivit mărturiilor unora dintre pasageri, compania aeriană Blue Air a asigurat transferuri de la Aeroportul Mihail Kogălniceanu din Constanţa spre hotelurile din staţiuni pentru toţi pasagerii.