Cartierul Oncea va fi legat de Bulevardul Ştefan cel Mare printr-un pasaj subteran de 48 de metri care va fi construit pe sub linia ferată din spatele benzinăriei Mol, în zona străzii Secarei, după ce, joi, consilierii locali au aprobat o hotărâre în acest sens.

Pasajul va fi construit pentru a evita accidentele, căci în momentul de faţă orădenii care locuiesc în zona Oncea şi vin spre cartierele centrale ale oraşului traversează calea ferată, expunându-se accidentelor. "Ca urmare a discuţiilor purtate la întâlnirile cu locuitorii cartierului Oncea, pentru a evita accidentele din zonă, s-a propus realizarea unui pasaj subteran pietonal şi pentru ciclişti între cartierul Oncea. Realizarea acestui pasaj era necesară şi va aduce o siguranţă mai mare celor care frecventează zona", a declarat primarul Ilie Bolojan.

Pasajul va avea o lungime de 48 metri, lăţime de 3 metri şi înălţime de 2,4 metri şi va fi realizat după modelul subtraversărilor pentru pietoni şi biciclişti de sub podul Sovata. Subtraversarea va avea instalaţie electrică de iluminat şi semnalizare acces subteran.

Valoarea totală a proiectului este de 1.871.422,31 lei, adică respectiv 421.311,22 euro, inclusiv TVA. Durata de elaborare a proiectului este de 3 luni, iar durata de execuţie este de 9 luni. Investiţia va fi finanţată din bugetul local.