Începând de miercuri, orădenii vor putea ajunge în cartierul Grigorescu urcând pe un pasaj suprateran construit deasupra şoselei de centură, în zona străzii Nojoridului.

CNADNR, instituţia care a comandat lucrarea, a convocat miercuri, la ora 10, reprezentaţii firmelor Freyrom SA din Bucureşti şi Procons Group SRL din Oradea, asociere care a executat lucrarea, şi pe reprezentanţii instituţiilor care trebuie să facă recepţia lucrării.

Reuniunea s-a dovedit greu de realizat: la ora 11, încă lipseau mai mulţi invitaţi, astfel că membrii prezenţi dădeau telefoane pentru a-i aduce la şantierul de lângă strada Thurzó Sándor pe absenţi. "De îndată ce vor ajunge toţi, vom face recepţia şi vom da drumul circulaţiei", a declarat pentru BIHOREANUL Florin Axinia, reprezentant al asocierii de firme care a făcut construcţia. Astfel, după ce birocraţia va fi încheiată, muncitorii vor muta balizele din beton şi vor permite accesul maşinilor pe noua şosea.

Pasajul suprateran a costat 31,7 milioane de lei, din care 18,7 milioane de lei s-au plătit din fonduri europene, prin Fondul European de Dezvoltare Regională, iar diferenţa a fost plătit din bugetul de stat. Lung de 630 de metri şi lat de 16 metri, pasajul dotat şi cu piste de biciclete va facilita accesul în cartierele Grigorescu şi Nufărul, dar şi în parcul industrial Eurobusiness 2.

Pentru accesul pe pasaj, au fost realizate două noi sensuri giratorii şi benzi de refugiu pe şoseaua de centură. Lucrările au început în mai anul trecut şi au fost finalizate cu trei săptămâni înainte de termen, având o garanţie de 24 de luni de la recepţie.

Totodată, reprezentanţii CNADNR au anunţat că cel de-al doilea pasaj suprateran de pe şoseaua de centură, cel de lângă strada Ciheiului, va fi deschis circulaţiei joi. Acesta are o lungime de 484 de metri şi a fost realizat de firma austriacă Porr Construct, pentru suma de 19,4 milioane lei.