Lucrările la amenajarea pasajului subteran din zona Bulevardului Magheru şi lărgirea podului Dacia din Oradea se apropie de final. Constructorii au terminat structurile de bază şi vor lucra la asfaltarea pasajului, a bretelelor de ocolire a pasajului, precum şi la asfaltarea podului Dacia.

"În aceste zile se lucrează la frezare şi apoi se va lucra la turnarea asfaltului nou prin pasaj, pe podul Dacia, între liniile de tramvai şi pe bretelele de ocolire a pasajului, respectiv pe trotuare", a precizat viceprimarul Oradiei, Florin Birta, pentru BIHOREANUL.

Potrivit acestuia, podul Dacia şi pasajul subteran Magheru ar putea fi deschise circulaţiei la finele lunii august. "Estimăm că vom putea da în folosinţă pasajul şi podul la finalul lunii august, nu ştim încă exact ziua", a spus viceprimarul. 

Podul Dacia nu va fi închis de tot pentru asfaltări, însă circulaţia va fi restricţionată la o singură bandă pe sens. 

Pasajul subteran are menirea să fluidizeze circulaţia în zonă, prin eliminarea conflictului de trafic din intersecţia Bulevardului Magheru cu străzile Aleea Ştrandului şi Parcul Traian. Totodată, noua investiţie va face posibilă implementarea unui sistem de undă verde pentru tramvai.

Lucrările la podul Dacia şi pasajul subteran sunt realizate din fonduri europene, de o asociere de firme reprezentată de Freyrom SA, pentru suma de 14,5 milioane lei. Termenul iniţial de predare a lucrării a fost fixat pentru luna septembrie.