Mai bine de 400 de orădeni s-au dus joi seara la Casa de Cultură a Sindicatelor pentru a participa la concertul din cadrul turneului "Pasărea de foc" al trupei Phoenix, care împlineşte anul viitor 50 de ani de activitate. Spectacolul a fost prezentat de către actorul Ciprian Ciuciu, de la Teatrul de Stat, instituţie care a şi oferit trupei locul gratuit.

În deschiderea concertului a cântat trupa rock RIFF, care a adunat aplauze, însă spectatorii s-au dezlănţuit numai după ce Phoenix a urcat pe scenă. La Oradea trupa a venit în componenţa Nicu Covaci, Ovidiu Lipan "Ţăndărică" (singurii membrii care au rămas din grupul anilor '70), Bogdan Bradu, Cristi Gram, Dzidek Marcinkiewick şi Volker Vaessen.

"În aproape 50 de ani de activitate, prin trupă au trecut 40 de membri. Cine crede că viaţa noastră este una uşoară se înşală amarnic. Când un om se schimbă pe scenă înseamnă că nu a făcut faţă. Oamenii care sunt astăzi alături de mine reprezintă Phoenix", a spus liderul Nicu Covaci, în timpul spectacolului.

Phoenix a început concertul cu interpretarea lor a piesei "Ciocârlia" şi a continuat cu melodii celebre precum "Nunta", "Mica ţiganiadă", "Fată verde", "Te întreb pe tine soare", piese mai noi, dar şi "Mugur de fluier" şi "În umbra marelui URSS", cântată la voce de Nicu Covaci, melodii pe care şi publicul orădean le-a fredonat alături de formaţie.

Chemaţi la "bis" de publicul ridicat în picioare, membrii Phoenix au cântat "Andrii Popa" şi "Fie să renască", iar aplauzele publicului s-au auzit în ritm cu ele.

Date fiind preţurile piperate la care s-au vândut biletele - 70 de lei pentru prima parte a sălii şi 55 de lei pentru partea din spate - orădenii au fost reticenţi şi, iniţial au umplut doar pe jumătate Casa de Cultură a Sindicatelor. După începerea concertului RIFF, însă, organizatorii au decis să vândă bilete la preţul redus de 35 de lei pentru elevi, studenţi şi pensionari.