În timp ce lucrările la pasarela peste Peţa din zona sălii de sport a Universităţii, destinată pietonilor şi bicicliştilor, sunt în toi, aleşii orădenilor sunt chemaţi să voteze construcţia unei noi pasarele peste acelaşi pârâu.

Conform proiectului de hotărâre care va fi supus dezbaterii consilierilor locali în şedinţa de luni, noua pasarelă ar urma să facă legătura între strada Erkel Ferenc şi Parcul Salca, amplasată fiind în aval de strada Muzicii de pe malul drept al Peţei şi la 50 de metri în amonte de strada 1907.

Realizată cu o suprastructură metalică, pasarela va avea în ambele capete o scară pentru accesul pietonilor şi o rampă de acces pentru biciclete şi persoane cu handicap locomotor. Construcţia ar urma să dureze 2 luni, valoarea investiţiei fiind de 130.000 de lei.

"Prin crearea acestei legături se încurajează utilizarea unei zone nou introduse în patrimoniul oraşului, respectiv zona Salca de pe malul stâng al pârăului Peţa. Dorinţa municipalităţii este ca această zonă să devină o zonă de recreere şi promenadă pentru locuitorii din cartierele Cantemir şi Nufărul", se arată într-un comunicat al Primăriei.

În acelaşi timp, între strada Traian Blajovici şi Universităţii continuă construcţia pasarelei destinate tot bicicliştilor şi pietonilor. Până acum firma executantă, Abed Nego Com, a realizat suprastructura metalică a pasarelei, iar în prezent lucrează la turnarea fundaţiei. Valoarea lucrărilor este de 72.000 lei, iar pasarela ar trebui să fie gata la sfârşitul lunii septembrie.