De câteva zile mai multe păsări flamingo pot fi admirate pe Lacul Techirghiol din judeţul Constanţa, unde, potrivit specialiştilor, acestea au poposit pentru a-şi căuta hrană.

Potrivit site-ului Observatornews.ro, păsările flamingo au mai fost văzute şi la începutul anului trecut tot în aceeaşi zonă, unde au stat câteva zile, după care au plecat.

Biologul marin Adrian Bîlbă a declarat pentru sursa citată că înaripatele rozalii au fost atrase de apa caldă şi de linişte.

"Încearcă, practic, să se adapteze, încearcă locurile noastre, care ar trebui să le ofere condiţii şi de cuibărit. Din păcate, noi suntem prea curioşi, le deranjăm. Or, principala lor nevoie este liniştea, intimitatea, pentru a se putea reproduce", a arătat specialistul.

El a mai spus că aceste păsări îşi continuă migraţia spre ţări mai calde, însă nu este exclus că vor poposi mai mult timp în anii următori.

"Avem toate şansele să rămână aici, mai ales că temperaturile medii anuale cresc de la un an la altul", a spus şi Veronica Andone, reprezentanta Microrezervaţiei din Constanţa.

Aceste păsări migratoare trăiesc în mare parte a vieţii în Africa şi în sudul Asiei, în colonii mari, pe suprafeţe mari de nămol. Ele se hrănesc cu alge, larve şi crustacee mici, precum creveţi şi moluşte.

Urmăriți BIHOREANUL și pe Google News!