Pasionaţii de căţărări sunt chemaţi de Clubul Alpin Român (CAR) la prima ediţie a Festivalului de escaladă CAR Climbing Fest, care oferă doritorilor ocazia de a descoperi o zonă spectaculoasă de căţărat: Pereţii Gri, din Şuncuiuş. Potrivit organizatorilor, zona "are un potenţial imens în ceea ce priveşte escalada sportivă".

"La ediţia de anul acesta a CAR Climbing Fest, Clubul Alpin Român îşi propune să atragă aproximativ 100 de căţărători în zonă. Vor exista 10 - 12 trasee cu grade între 7c şi 8b+ (grade de dificultate în escaladă după scara franceză - n.r) şi înălţimi de maximum 50 - 60 de metri şi 12 - 15 trasee cu grade între 6a şi 7c, cu înălţimi de maxim 25 de metri", a precizat, într-un comunicat, Cosmin Andron, preşedintele Club Alpin Român.

Competiţia se va desfăşura pe parcursul a trei zile, în perioada 27-29 septembrie, cu o singură probă pentru fiecare categorie.

Conform organizatorilor, sunt invitate să participe persoane independente sau înscrise într-un club ori asociaţie sportivă, care posedă cunoştinţele şi echipamentele necesare parcurgerii traseelor de escaladă sportivă în regim "cap de coardă".

Între altele, sâmbătă, 28 septembrie, concurenţii şi nu numai ei vor puta participa la o petrecere cu DJ Danaga.

Premiile vor consta în sume de bani, dar şi în echipamente. Taxa de participare este de 40 de lei. Concurenţii care se înscriu online până pe 20 septembrie vor primi cadou un tricol al festivalului. Formularul de înscriere poate fi găsit la adresa http://carclimbfest.clubulalpinroman.net, la secţiunea înscrieri.