ERA Park Oradea găzduieşte, începând de vineri, 20 mai, o nouă expoziţie de tarantule vii.

Pasionaţii de păianjeni, dar nu numai, vor putea vedea - sub cupola centrului comercial - 36 dintre cele mai mari specii de tarantule de pe Terra, în tot atâtea terarii iluminate individual şi amenajate la cele mai înalte standarde din domeniu.

În mod curios, organizatorii au pornit în demersul lor tocmai de la... frica de păianjeni. "Pasiunea noastră pentru tarantule a început cu mai bine de 2 ani în urmă, când am hotărât să îmi tratez arahnofobia. Vizualizarea unor materiale interesante pe YouTube despre aceste animale au dat startul acestei pasiuni", a explicat orădeanul Andrei Lazăr, reprezentant The Taranterra Project.

Potrivit acestuia, vedeta expoziţiei de la ERA Park Oradea este un exemplar de Xenesthis immanis, care impresionează atât prin colorit, cât şi prin dimensiune. Este cea mai mare tarantulă din colecţie având aproximativ 25 de centimetri.

Pe lângă exponate, curioşii vor putea afla informaţii şi curiozităţi diverse despre tarantule. În plus, vor avea parte şi de o sonorizare ambientală inedită, iar doritorii vor avea la dispoziţie şi un gift shop, cu produse tematice.

Expoziţia de tarantule vii va rămâne sub cupola centrului comercial din Calea Aradului 62 până pe 29 mai şi va putea fi vizitată zilnic între orele 9 şi 21.

Intrarea este liberă pentru toată lumea.

„Vă aşteptăm cu drag şi fără frică!”, au transmis reprezentanții ERA Park.

Urmăriți BIHOREANUL și pe Google News!