Un grup de pasionaţi de maşini off-road au colindat, zilele trecute, cătunele izolate din Munţii Apuseni pentru a aduce zâmbete pe buzele familiilor nevoiaşe stabilite în acele zone.

Timp de două zile, adică pe 20 şi 21 aprilie, cu ajutorul a 20 de maşini de teren, membri ai Asociaţiei West Alpine au ajuns în peste 10 cătune.

Aventurierii au ajuns atât în sate din judeţul Bihor, cât şi din judeţul Alba, cadorisind în total 160 de suflete din 45 de familii nevoiaşe care locuiesc la o altitudine medie de peste 1.400 de metri.

„Au fost 2 zile lungi și grele, în care emoția a fost cuvântul de bază! 60 de oameni uniți de un scop comun și ajutați de 20 de autovehicule de teren și-au petrecut weekendul oferind bucurie unor oameni ce locuiesc în zone de o frumusețe extraordinară, dar care sunt puși greu la încercare de viața de zi cu zi”, se arată într-un mesaj postat pe pagina de Facebook West Apline Off Road. 

Iniţiativa a făcut parte din Campania "Lumină şi Speranţă", în cadrul căreia au fost implicate şi asociaţiile Aventura Bihor şi Aura Ion, dar şi Fundaţia Comunitară Oradea.

Cu toate că Asociația West Alpine Off Road inițiază asemenea acțiuni de câțiva ani încoace, a fost pentru prima dată când a vizitat cătune în apropierea Paștelui.