Pasionaţii de sport sunt invitaţi, sâmbătă, 24 martie, să se antreneze cu Ferenc Szőnyi, campion mondial la ultratriatlon. Evenimentul va fi urmat de o întâlnire cu sportivul, participarea fiind gratuită.

Potrivit unei informări transmise de clubul orădean Xterra, antrenamentele se vor desfăşura în ritm lejer sâmbătă şi vor avea loc între orele 8 şi 8.30, la înot, la Bazinul Olimpic (pentru membrii Xterra şi pentru cei cu abonament), între orele 10 şi 11 cu bicicleta (plecare din Parcul Brătianu - bazinul Olimpic), şi începând cu ora 11.20 – alergare, în acelaşi parc.

"Oricine ni se poate alătura, vă aşteptăm cu drag", au transmis organizatorii.

La ora 16, fanii vor fi invitați la o întâlnire a lui Ferenc Szőnyi la hotel Ramada, din Calea Aradului. "Aveţi ocazia unică de a întâlni un super-om, de a asculta relatările personale despre concursuri şi experienţe, despre ambiţie şi motivaţie. Intrarea este liberă, în limita locurilor disponibile. Pentru a vă asigura un loc sigur, vă rugăm să ne contactaţi prin email sau telefon la: marketing@xmanromania.ro sau 0727-707.404", au mai transmis reprezentanţii Xterra.

Pe lângă prezentarea lui Ferenc Szőnyi, evenimentul are ca scop şi prezentarea concursului Xman România 2018.

Cine este Ferenc Szőnyi

Ferenc Szőnyi s-a apucat de sport la vârsta de 43 de ani din motive medicale. La început făcea sport doar la nivel de hobby, dar pentru că s-a descurcat bine la ciclism şi la alergare, un prieten l-a sfătuit să concureze la o competiţie de triatlon. Era totuşi un mic impediment: nu ştia să înoate.

Trecând însă peste acest obstacol, a învins provocarea cu succes. După această competiţie s-a înscris şi la un concurs de Ironman, înotând 3,6 km, pedalând 180 km şi alergând un maraton complet în mai puţin de jumătate de zi. Din acel moment nu s-a mai oprit.

Înainte cu o lună de primul său Dublu Ironman abia ştia să înoate, era total necunoscut printre triatloniştii autohtoni, dar spre uluirea lumii triatlonului, a terminat pe locul 3 la Deca Ultratriathlon (10xIronman) din Mexic în acelaşi an.

În 2010 a devenit Campion Mondial la Double-Deca Ironman (20xIronman), iar în 2013 termină 30 de curse de Ironman in 30 de zile, devenind astfel Vicecampion Mondial.

În anul 2017, la vârsta de 53 de ani, a reuşit să câştige două competiţii extrem de grele, performanţă pe care nimeni nu a reuşit până acum. Szőnyi Ferenc a câştigat ultratriatlonul Swissultra (10xIronman), la care paticipanţii au înotat 38 km, au pedalat 1800 km şi au alergat 422 km.

De asemenea, regele triatlonului din Ungaria a câştigat şi cea mai cruntă competiţie de alergare, un concurs de 480 km în munţii Himalya, denumit Hell Ultra, la care concurenţii trebuie să alerge la o altitudine medie de 4000 m. La concursul de 5 zile s-au încumetat doar trei competitori invitaţi în afară de Szőnyi Ferenc, doar un alergător francez şi unul indian. El a fost singurul concurent care a parcurs şi a terminat cei 480 kilometri, întrucât ceilalţi doi au abandonat cursa.