Indiferent de pregătire, vârstă sau sex, pasionaţii de sport sunt invitaţi să participe la primul campionat local de ciclism montan gen Cross Country din Oradea şi Bihor, denumit XCOradea Series.

Potrivit unui comunicat transmis de clubul organizator, Velo Sport Oradea, prima etapă a campionatului se va desfăşura sâmbătă, 30 martie, cu start de la filigoria din pădurea de la capătul străzii Gheorghe Doja din Oradea.

Campionatul va avea trei etape (30 martie, 12 mai, 11 august, când va avea loc Cupa Crater XCO Betfia), iar concurenţii vor avea posibilitatea să se înscrie în 11 grupe de categorii diferite.

"Competiţiile vor fi organizate după principiul concursurilor de Cross-Country Olimpic (prescurtat XCO): se vor delimita trasee cu lungimi variabile (între 3-5 km) pe care concurenţii o vor parcurge de mai multe ori. La fiecare etapă participanţii vor acumula puncte
conform rezultatelor obţinute", se arată în comunicat.

După fiecare cursă va fi alcătuit un clasament genarel al participanţilor, în clasamentul final urmând să conteze doar concurenţii care au participat la minim două etape din campionat. "La finalul ultimei etape (Cupa Crater XCO Betfia, aflat la a treia ediţie în 2013) se vor desemna câştigătorii campionatului XCOradea Series 2013 la toate categoriile", se mai arată în comunicatul organizatorilor.

Cei interesaţi pot afla mai multe detalii de pe www.velosportoradea.ro/xcoradea-series