Pastorul Bisericii Penticostale Nădejdea Vie din Oradea, Alfred Cicort Lucaciu, în viaţa de zi cu zi şef de lucrări la Facultatea de Ştiinţe din Oradea, a fost trimis în judecată pentru complicitate la evaziune fiscală. Acuzația se leagă de învârtelile pastorului despre care BIHOREANUL a scris încă din 2018, la sesizarea enoriaşilor.

Lucaciu le ceruse 116.000 lei pentru renovarea bisericii, dar în acte apăreau ca plătiţi doar puţin peste 25.000 lei. Ce s-a întâmplat, o zic acum poliţiştii, care au aflat că valoarea reală a lucrărilor a fost de 45.000 lei, dar şi din aceştia pastorul i-a dat o parte „la negru”, punând-o pe nevasta meşterului să facă o cerere către biserică, sub pretextul că are nevoie de ajutor financiar, după care, în baza solicitării, i-a virat suma în cont.

În timp ce constructorul a recunoscut spăşit abaterea, returnând şi paguba creată bugetului de stat, pastorul neagă tot, poate şi pentru că, în cazul său, ancheta continuă şi pentru înşelăciune, pentru donaţiile enoriaşilor subtilizate din contul bisericii. Or fi ei fraţi, dar până la bani...