Consiliul Judeţean Bihor a anunţat joi, printr-un comunicat de presă, că preşedintele Pasztor Sandor a detaşat-o pe funcţia publică vacantă de director general adjunct al DGASPC Bihor pe Camelia Gaciu, de profesie jurist, care “în perioada 2008-2012 a fost consilier în cadrul Cabinet Preşedinte - Radu Ţîrle”. În fapt, Gaciu, care pe atunci purta numele fostului soţ, Indrie, a fost chiar şefa de cabinet al lui Ţîrle.

Deşi comunicatul nu precizează nicio altă informaţie în afara celei referitoare la faptul că detaşarea decisă de Pasztor este valabilă pentru perioada 6 septembrie – 31 decembrie 2018, BIHOREANUL a aflat atât explicaţia, cât şi traseul-fulger parcurs de Camelia Gaciu în mai puţin de două săptămâni pentru a prelua funcţia de director general adjunct al DGASPC “rezervată” prin tradiţie UDMR şi ocupată până la începutul acestui an de Szarka Arpad, care s-a transferat iniţial la Casa Judeţeană a Asigurărilor de Sănătate, iar apoi a fost numit la şefia Casei Judeţene de Pensii Bihor.

Conform informaţiilor din interiorul instituţiei, Camelia Gaciu a fost angajată la Consiliul Judeţean Bihor la finele lunii august, datorită apartenenţei sale la cultul penticostal, fiind astfel coreligionară cu vicepreşedintele CJB Traian Bodea.

Angajată iniţial ca “personal contractual”, Gaciu a vizat iniţial şefia Serviciului Juridic, dar după câteva zile i s-a dat un post de funcţionar public la Serviciul de Transporturi din subordinea Direcţiei Tehnice a CJ, de unde Pasztor a promovat-o ca director general adjunct al DGASPC.

Operaţiunea a fost făcută în condiţiile în care pe 28 august directorul general al DGASPC, Călin Puia, a fost “mutat temporar” din această funcţie pe una de execuţie la Serviciul Judeţean de Evidenţa Persoanei, sub pretextul că face obiectul a trei cercetări disciplinare, din care două clasate, iar una care nu i-a fost anunţată. De altfel, Puia a anunţat printr-un comunciat că, dat fiind caracterul abuziv şi ilegal al “sancţiunii”, îl dă în judecată pe preşedintele CJ, Pasztor Sandor.