Iubitorii sportului de iarnă au, de săptămâna aceasta, un nou loc de "joacă". În Parcul Bălcescu din Oradea s-a deschis un patinoar ecologic, întins pe o suprafaţă de 200 de metri pătraţi, numai bun pentru toţi cei care iubesc să alunece pe gheaţă, chiar dacă gheaţa nu e tocmai... gheaţă.

"Sezonul sărbătorilor s-a încheiat prea devreme, așa că ne-am propus să-l menţinem în viaţă cu patinoarul ecologic ALEÈ, situat în parcul Nicolae Bălcescu până în data de 30 aprilie 2022", a precizat Dacian Meza, managerul firmei Mezamir, care a instalat patinoarul în parc.

Patinoarul a fost pus în funcţiune la 1 februarie, chiar pe platoul din faţa scenei.

"E ecologic pentru că nu consumă nici curent, nici apă pentru a crea suprafaţa pentru patinat. E construit pe baza unor plăci speciale de teflon, cu garanţie 12 ani cu durata de viaţă de 20 ani, pentru o utilizare intensivă. Şi nici nu trebuie să foloseşti patine speciale. Sunt OK cele obişnuite", a mai explicat orădeanul.

Practic, patinoarul poate fi folosit de oricine, indiferent de temperatura de afară, însă respectarea regulilor anti-Covid este obligatorie. Deci, atenţie la distanţă şi la masca de protecţie!

"Nu sunt restricţii de vârstă. Avem patine de închiriat de la mărimea 25 până la 47", a mai spus Meza.

Accesul pe patinoar costă 10 lei pentru o oră, interval pentru care închirierea patinelor costă 15 lei, iar, în caz de nevoie, ascuţitul acestora 20 lei.

Patinoarul este deschis de lunea până vinerea, între orele 14 şi 22, iar sâmbăta şi duminica, între 11 şi 22.

Deloc de neglijat este că acesta are şi un sistem modern de nocturnă, pentru ca patinatul să fie plăcut şi seara.

Aşa că, nu ezitaţi! Cum arată şi sloganul, la noul patinoar, şi voi puteţi trăi "poveşti cu o întorsătură inovatoare: ALEÈ rink, primul patinoar ecologic din Oradea".