Peste 100 de tablouri aparţinând unor artişti contemporani din Polonia, Slovacia, Ungaria, Ucraina şi România sunt expuse, începând de joi, la secţia de artă a Muzeului Ţării Crişurilor. Lucrările au fost realizate în cadrul Trienalei de Pictură a Euroregiunii Carpatice "Pătratul de argint", un eveniment iniţiat în urmă cu mai mulţi ani în Polonia cu scopul de a promova pictura contemporană.

Ediţia de anul acesta a avut tema "Eu şi celălalt în mileniul trei", temă propusă de curatorul artistic al ediţiei, istoricul şi criticul de artă orădean Aurel Chiriac, directorul MŢC.

La vernisajul care a avut loc a participat şi iniţiatorul trienalei Janusz Cywicki, directorul Galeriei de Artă din Prezemysl (Polonia). De asemenea, invitaţi au fost şi doi dintre pictorii orădeni care au participat la această ediţie a trienalei şi chiar au fost premiaţi. Este vorba despre Aurel Roşu, care a primit un premiul acordat de unul dintre sponsorii evenimentului, Elektromontaz Przemysl, pentru lucrarea "Amprente", şi de Teofil Ştiop, care a primit menţiune de onoare pentru lucrarea "Arhivă".

Expoziţia va fi deschisă până pe 25 septembrie. Preţul de intrare este cel obişnuit practicat la Muzeul Ţării Crişurilor, respectiv 4 lei pentru adulţi şi 2 lei pentru copii, preţ în care este inclus accesul la alte două expoziţii, de data aceasta de etnografie.