Potrivit primelor informaţii deţinute de anchetatorii acestui caz, omul de afaceri s-a sinucis marţi, în jurul orei 12, după ce s-a întors acasă din oraş.

Corpul bărbatului a fost găsit de membrii familiei, care au sunat imediat la 112 şi au anunţat tragedia. Ioan Ilisie era împuşcat în piept, în zona inimii, cu o armă pe care o deţinea legal şi nu a lăsat vreun bilet care să explice în vreun fel gestul lui.

Din verificările făcute până în prezent, firmele deţinute de el nu aveau probleme financiare deosebite, omul de afaceri fiind chiar cunoscut pentru diversele sponsorizări făcute mai multor oameni politici din judeţ.

"Nu se ştiu cauzele morţii, singurul lucru cert fiind că moartea s-a produs prin autoîmpuşcare. În prezent se fac cercetări", a declarat Dorel Moţiu, purtătorul de cuvânt al Parchetului de pe lângă Tribunalul Bihor.

Conform unor surse din anturajul lui Ilisie, acesta ar fi avut un credit contractat de la Banca Italo-Romena pentru ridicarea clădirii de birouri situată lângă complexul alimentar. În urmă cu 5 luni, Ilisie a rămas fără chiriaşi în birouri şi nu amai putut achita ratele, motiv pentru care, recent, banca l-a ameninţat cu executarea silită şi vânzarea întregului imobil.