Patronul producătorului de mezeluri Aldis, George Naghi, a murit duminică, iar soţia sa a ajuns la spital, după ce ambarcaţiunea cu motor în care se aflau a ieşit de pe luciul apei şi a lovit malul.

Şalupa se deplasa pe Braţul Borcea, dinspre Portul Călăraşi către zona Chiciu. "După impact, George Naghi şi soţia sa au fost aruncaţi pe malul stâng al Braţului Borcea, iar şalupa a revenit în apă. Bărbatul, de 59 de ani, a decedat, medicii de la ambulanţă constatând decesul acestuia, după ce au încercat să-l resusciteze, iar soţia sa a suferit răni şi a fost transportată la Spitalul Judeţean de Urgenţă din Călăraşi", a spus inspector Ramona Tudor, purtător de cuvânt al IPJ Călăraşi.

Ambarcaţiunea de două persoane era proprietatea lui Naghi, iar anchetatorii iau în calcul viteza excesivă drept cauza accidentului.

George Naghi şi soţia sa sunt proprietarii firmei Aldis din Călăraşi, unul dintre cei mai importanţi producători de mezeluri. Omul de afaceri George Naghi avea o avere estimată la circa 28 de milioane de euro în 2010.

Firma Aldis reprezintă o investiţie de circa 70 de milioane de euro, având o capacitate de aproximativ 150 de tone de produse pe zi.