Iosif Pazuric, patronul grupului de ferme Nutrientul, care deţine şi ferma de pui de la Ciumeghiu, unde o angajată a leşinat şi alţi angajaţi au acuzat probleme de respiraţie, susţine că oamenii nu s-au intoxicat.

"S-au făcut măsurători în fermă şi nu s-a găsit decât o lipsă de oxigen şi o concentraţie mai mare de monoxid de carbon. Azi se făcea repopularea în fermă, procedură care impune temperaturi mari, de 33-34 de grade Celsius. Se folosesc nişte arzătoare pe gaz şi, pentru că sistemul de ventilaţie a fost oprit, s-a redus oxigenul", a declarat Pazuric, joi, pentru BIHOREANUL.

Omul de afaceri a confirmat că în fermă s-a făcut şi o deratizare înainte de repopularea cu pui, dar a reiterat că nu aceasta a fost cauza. "Deratizări se fac periodic", a spus Pazuric.

Potrivit acestuia, nici unul dintre angajaţii fermei nu este în stare gravă. "O femeie a leşinat, s-a chemat ambulanţa, şi-a revenit, dar apoi şi alte angajate au spus că nu se simt bine", a precizat patronul grupului.

Ferma Nutripui de la Ciumeghiu are şase hale şi o capacitate de 300.000 de capete.

După cum BIHOREANUL a mai scris, echipaje de salvatori au fost trimise, joi după amiază, de urgenţă la o fermă de pui din Ciumeghiu, unde mai multe persoane au fost intoxicate, potrivit reprezentanţilor Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă Crişana. Şefa Direcţiei de Sănătate Publică Bihor, dr. Daniela Rahotă, a precizat, la solicitarea BIHOREANULUI, că intoxicaţia este rezultatul unei acţiuni de dezinsecţie realizate de firma Nutripui. 

Citeşte pe această temă şi articolul: "Mai multe persoane au fost intoxicate la o fermă de pui din Ciumeghiu"