Orădeanul Florin Panea, patronul lanţului de magazine Leonardo şi unul dintre cei mai bogaţi oameni de afaceri din ţară, a fost fotografiat în timp ce se dedulcea cu o tânără şatenă.

Tabloidul Cancan prezintă fotografii cu omul de afaceri surprins zilele trecute în Capitală în timp ce săruta o jună "ce nu părea să aibă mai mult de 19 ani", după ce au luat împreună masa la restaurantul hotelului Ramada din Nordul Capitalei.

"Cei doi şi-au răsfăţat simţurile cu bucate alese şi băuturi fine, privindu-se cu subînţeles şi zâmbindu-şi pe toată durata cinei. După ce a achitat nota de plată, lăsând un bacşiş generos, Panea şi-a luat frumoasa de mână şi s-a îndepărtat spre uşa restaurantului. Fericită, tânăra a decis să-l răsplătească pe bărbatul care a insistat să achite cina aşa cum s-a priceput ea mai bine: cu un sărut. Impresionat de gestul fetei care are jumătate din vârsta lui, Panea a zâmbit satisfăcut şi a continuat drumul, aşezându-şi mai bine gentuţa de piele pe umăr", scriu jurnaliştii.

Cancan mai notează şi că "regele pantofilor" s-a plimbat apoi pe jos cu tânăra fată până la apartamentul închiriat "într-un complex rezidenţial de lux din Nordul Capitalei". "Cei doi au mai ieşit din apartament abia dimineaţa, când, grăbit, milionarul a urcat la volanul bolidului personal şi a demarat spre Oradea".

Ziariştii nu au precizat, însă, cine este tânăra cu care a fost văzut Panea în Capitală şi punctează doar că, în vârstă de 40 de ani, milionarul are o relaţie stabilă, la Oradea, cu o femeie cu care are împreună un copil mic.

panea x.jpgScăpat la limită de faliment, Florin Panea (foto), patronul grupului de magazine Leonardo, cel mai mare retailer la nivel local de încălţăminte şi marochinărie, a avut o perioadă nefastă, dar s-a redresat, iar acum e din nou pe plus.

Intrat în insolvenţă în 2009, după ce a acumulat 100 de milioane de euro datorii, Leonardo a închis toate filialele din ţările vecine, care, în anii 2007-2008, îi aduceau 50% din venituri, respectiv 135 de milioane de euro. În 2009, Leonardo a înregistrat pierderi de 224.9 milioane lei, echivalentul a circa 52 milioane de euro, şi o cifră de afaceri de 410 milioane de lei, cam 95 milioane de euro.

Imediat, compania orădeană a trecut printr-un proces de restructurare dur, care s-a soldat cu închiderea a 50 de magazine şi cu sute de concedieri şi s-a reorientat de la segmentul medium-high la cel medium-low.

Anul trecut, veniturile companiei orădene au crescut însă din nou.

În octombrie 2010, retailerul de încălţăminte a obţinut de la creditori aprobarea planului de reorganizare judiciară. Specialiştii vorbesc despre o reuşită, în condiţiile în care mai puţin de 5% din companiile intrate în insolvenţă ating această performanţă. Practic, urmând nişte paşi bine stabiliţi, compania va scăpa de datoriile existente, care în august 2010 ajunseseră la 30 de milioane de euro, în următorii 4-5 ani.