Interpelat de BIHOREANUL pe marginea declaraţiilor făcute miercuri de Horea Vuşcan, cum că amenajarea cartierului Luceafărul a fost un "tun imobiliar" pe care l-a săvârşit împreună cu fostul preşedinte al CJ Bihor, Alexandru Kiss, proprietarul grupului de firme Selina, Beniamis Rus, a afirmat că lui Vuşcan i se dă prea multă atenţie. "În opinia mea, Vuşcan este un manelist mărunt. Este mult prea subţire pentru câtă atenţie i se acordă", a spus omul de afaceri.

Referitor la faptul că fostul preşedinte al CJ promitea că pe terenurile fostelor unităţi de grăniceri din Calea Aradului firma Selina va construi apartamente care vor fi vândute la preţuri modice (18-22.000 de euro), astfel încât să fie accesibile tinerilor cu venituri mici, Rus a precizat că într-adevăr apartamentele trebuiau să fie de tip social, dar în contractul de vânzare a terenului nu există stipulat niciun preţ de vânzare.

"Eu de la început nu am fost de acord să le fac la preţurile acestea. Poate reuşeam să scot o garsonieră la 25.000 de euro, dar erau semifinisate, doar cu uşa pusă. În contract nu mi-a fost trecută nicio sumă la care trebuie să le vând", a afirmat proprietarul Selina.

De asemenea, legat de faptul că apartamentele trebuiau vândute persoanelor care s-au înscris pe listele Consiliului Judeţean întocmite pe vremea lui Alexandru Kiss, patronul Selinei a precizat că aceste liste nu i-au fost puse la dispoziţie. "Contractul arată că cei de la Consiliul Judeţean trebuiau să-mi trimită listele cu cumpărătorii, dar nu am primit niciun nume. E treaba lor dacă nu s-au mai ţinut de cuvânt", a afirmat Rus.

Revenind la preţurile apartamentelor din cartierul Luceafărul, despre care Vuşcan spunea miercuri că au ajuns de la preconizatele 18-22.000 de euro la 180.000 de euro sau 220.000 de euro, patronul Selinei îl contrazice. Potrivit acestuia, numai apartamentele de tip penthouse se vând cu 300.000 de euro, aşa cum a spus Vuşcan, dar acestea sunt extrem de spaţioase, întinzându-se pe 380 de metri pătraţi şi având terasă proprie, plus alte facilităţi. "Acestea sunt într-adevăr de lux, dar nu am vândut până acum niciunul", a explicat Rus.

În rest pentru garsoniere, apartamente cu 2 şi 3 camere, Rus spune că preţurile oscilează între 30.000 şi 87.000 de euro, considerând că acestea sunt în concordanţă cu calitatea şi facilităţile oferite. "La noi, o garsonieră are atâţia metri pătraţi cât un apartament cu două camere în altă parte. Ca să nu mai vorbim că avem centrală proprie pe gaz, că există parcare subterană şi altele. Una e să intri într-o Dacie veche şi alta într-un Mercedes!", a spus Rus.

Preşedintele Mişcării Verzilor Democrat-Agrarieni Bihor, Horea Vuşcan a afirmat miercuri, într-o conferinţă de presă, că ridicarea cartierului Luceafărul a fost un tun imobiliar, astfel că, la distanţă de câţiva ani după afacere, îi cere actualului preşedinte al Consiliului Judeţean, Radu Ţîrle, să facă un audit în privinţa vânzării terenului din Calea Aradului către firma Selina. Vuşcan a spus că ceea ce trebuia să fie un complex de locuinţe sociale de cel mult 18-22.000 de euro, a ajuns o mină de aur pentru firma care vinde apartamentele chiar şi cu 300.000 de euro.

Citeşte mai multe în materialul: "Horea Vuşcan: Selina şi Kiss au dat un "tun imobiliar" cu cartierul Luceafărul"