Proprietarul casei de schimb valutar avea o alcoolemie de 3,06 la mie în sânge, când a tras cu pistolul în trei dintre clienţii săi. Cei trei tineri se întorceau din Italia şi au oprit la o casă de schimb valutar din centrul Cenadului, localitate aflată la graniţa cu Ungaria, au fost împuşcaţi cu un pistol cu bile "Mauser" pentru autoapărare.

Patronul casei de schimb în vârstă de 59 de ani, din Cenad, i-a întâmpinat pe cei trei tineri. Fiecare a încercat să schimbe sume cuprinse între 20 şi 50 de euro, însă greşeala lor a fost că au încercat să negocieze tariful euro/leu, ceea ce l-a enervat la culme pe patron.

După ce au schimbat banii şi au ieşit din casa de schimb valutar, victimele spun că au auzit focuri de armă şi au realizat că patronul trage cu pistolul după ei. Unul dintre tineri, Lucian P., de 30 de ani, a fost împuşcat în picior, iar ceilalţi doi au reuşit să se ascundă după automobilul BMW cu care circulau, parcat la marginea şoselei.

Victima a fost transportată de urgenţă la spital, în timp ce patronul şi ceilalţi doi tineri au fost duşi la Poliţia Sânnicolau Mare. Agenţii de poliţie au descoperit că patronul avea 3,06 mg/l alcool în sânge. El a putut cu greu să dea declaraţii la Poliţie, însă nu şi-a explicat de ce a tras cu pistolul.

"Bărbatul avea autorizaţie pentru pistolul cu bile, pentru autoapărare", a spus Emil Andrei, purtătorul de cuvânt al Poliţiei Timiş.