Doi medici şi un asistent ai Serviciului Mobil de Urgenţă, Reanimare şi Descarcerare Bihor, mai precis doctorii Hadrian Liviu Borcea şi Adriana Bălan, asistentul Constantin Mihai Ovidiu Prişcă şi plutonierul adjutant şef Tocai Dumitru Sorin, au fost decoraţi de preşedintele Klaus Iohannis, în semn de apreciere pentru profesionalismul dovedit.

Potrivit unui comunicat al ISU Crişana, preşedintele a semnat decretele marţi.

Borcea, care este cordonatorul UPU-SMURD Bihor, şi Bălan, medic în cadrul aceleiaşi structuri, au primit Ordinul "Meritul Sanitar" în grad de Cavaler, "în semn de apreciere pentru înaltul profesionalism dovedit şi a rezultatelor remarcabile obţinute în executarea misiunilor încredinţate".

Lui Constantin Mihai Ovidiu Prişcă, asistent medical UPU-SMURD Oradea, i-a fost acordată Medalia "Meritul Sanitar" clasa a II-a. Decorarea a fost făcută la propunerea Ministrului Sănătăţii, mai arată comunicatul ISU.

În aceeaşi zi, Klaus Iohannis a mai conferit Medalia Naţională "Pentru Merit" clasa a III-a, cu însemn pentru militari, plutonierului adjutant şef Tocai Dumitru Sorin, subofiţer operativ principal şi instructor în cadrul Centrului de Formare şi Pregătire în Descarcerare şi Asistenţă Medicală de Urgenţă al Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă "Crişana" al judeţului Bihor.

Tocai a fost decorat "în semn de apreciere pentru înaltul profesionalism dovedit şi a rezultatelor remarcabile obţinute în executarea misiunilor încredinţate, precum şi pentru întreaga carieră dedicată salvării de vieţi omeneşti", la propunerea viceprim-ministrului pentru Securitate Naţională, Ministrul Afacerilor Interne, Gabriel Oprea.