Consiliul Județean Bihor a înregistrat patru oferte pentru proiectarea și construirea noului drum care va lega Oradea de Sânmartin și care va funcționa și ca șosea de centură pentru ocolirea comunei. Pentru realizarea noului drum județean cu o lungime de aproape 6 kilometri și piste pentru bicicliști, CJ Bihor pune la bătaie până la 170 milioane lei, bani din fonduri europene.

„Astăzi, 17 februarie, la ora 15:00, a fost termenul limită pentru depunerea ofertelor pentru proiectarea și execuția proiectului Drum de legătură între Municipiul Oradea și comuna Sânmartin”, a anunțat administrația județeană printr-un comunicat de presă, în care precizează că în Sistemul Electronic de Achiziții Publice (SEAP) au depus oferte patru asocieri de firme, și anume asocierea Asfamixt (Oradea) – Dacia Faber (Cluj) – OPR Asfalt (Timișoara), asocierea Drum Asfalt (Oradea) cu Ilgaz Insaat Ticaret (Turcia), asocierea Dumexim (Oradea), Hydrostoy AD (Bulgaria), VDH AD (Bulgaria) și asocierea Construcții Erbașu (București), Drumuri Orășenești (Oradea), Procons Grup (Oradea) și Vahostav SK (Slovacia).

Licitația a fost lansată de CJ Bihor pe 15 decembrie anul trecut. Noul drum județean va avea o lungime de 5,7 kilometri, la care se adaugă bretele rutiere de legătură de peste 2 kilometri. Lățimea drumului va fi de 10 metri, cu două benzi de circulație, câte una pe sens, iar de-a lungul lui este prevăzută și o pistă pentru bicicliști cu o lățime de 3 metri.

Traseul va porni din actuala centură a Oradiei din dreptul străzii Iancu de Hunedoara și va ocoli atât localitatea Sânmartin, cât și stațiunile Băile 1 Mai și Băile Felix.

Pe acest traseu sunt prevăzute 3 poduri, 2 pasaje supraterane, un viaduct și trei intersecții giratorii. Suplimentar, pentru a asigura conectarea dintre DN76 Oradea – Deva și noua șosea de centură, este prevăzut și un drum de legătură de aproximativ 900 de metri lungime, în dreptul girației de la intrarea în localitatea Sânmartin, în dreptul cartierului ANL. 

Valoarea estimată a proiectului este cuprinsă între 154.516.001,34 și 169.967.601,47 lei. Finanțarea va fi asigurată din fonduri europene, prin Programul Operațional Infrastructură Mare (POIM) 2014 – 2020, iar durata de realizare este de 17 luni, din care 3 luni pentru proiectare și 14 luni pentru execuție.

Urmăriți BIHOREANUL și pe Google News!