Inspectorii fiscali din cadrul Primăriei Oradea au efectuat, în intervalul aprilie-iunie o acţiune de control la bisericile din oraş.

"Dintr-un total de 75 de biserici verificate, la 38 controalele au fost deja finalizate, încheindu-se rapoartele fiscale. La cele 37 rămase, controalele vor fi finalizate până la sfârşitul acestei luni", se arată într-un comunicat trimis marţi de reprezentanţii municipalităţii.

În urma verificărilor, inspectorii fiscali au depistat patru unităţi de cult cu restanţe la impozitele pe proprietate. Dintre acestea, două sunt reformate, una ortodoxă şi una penticostală. "Acest lucru este cauzat de unele diferenţe de impozit, rezultate din nedeclararea unor bunuri impozabile. Debitele totale sunt de 6.120 lei", se mai precizează în comunicat.

Potrivit aceleaşi surse, unităţile respective îşi vor evalua patrimoniul şi vor înregistra bunurilor care se impun în evidenţele fiscale ale municipalităţii.

"Reprezentanţii Direcţiei Economice concluzionează că, în principiu, unităţile de cult respectă legislaţia fiscală, existând doar mici excepţii în care acestea nu s-au conformat legislaţiei în vigoare", se mai arată în comunicatul Primăriei.