Din 1 septembrie, patru mari colegii din Oradea au o altă conducere. Inspectoratul Şcolar Judeţean Bihor a numit noi directori şi directori adjuncţi la Colegiul Naţional Mihai Eminescu, Colegiul Economic Partenie Cosma, Colegiul Tehnic Constantin Brâncuşi şi Colegiul Tehnic Dimitrie Leonida.

În trei din cele patru cazuri, foştii directori s-au pensionat: Iosif Eilender de la CN Mihai Eminescu, Ioan Corba de la CE Partenie Cosma şi Mihai Creţu de la CT Constantin Brâncuşi. Astfel, la Eminescu directoare este acum fosta adjunctă Mariana Oniţa, iar director adjunct este Hochhauser Eniko. Despre postul de conducere de la această şcoală se zvonea că ar fi "vânat" şi de însuşi şeful IŞJ Bihor, Dorel Luca, acesta avându-şi catedra la Eminescu. Surse neoficiale au declarat că, în momentul în care va fi schimbat din funcţia de conducere de la IŞJ, Luca va deveni director la Eminescu.

La Economic, director este tot fostul adjunct, Răzvan Vonea, iar director adjunct este Florian Lele. Acest post mai era dorit şi de fostul inspector de specialitate din cadrul IŞJ, Daniel Negrean, care este şi consilier local. La Brâncuşi, locul lui Creţu a fost luat de Aurora Tabacu, iar director adjunct este Ana Maria Iova.

Fosta directoare a CT Dimitrie Leonida, Georgeta Sadoveanu, nu s-a pensionat, însă a renunţat de bună-voie la funcţie. "Am ales să renunţ pentru a mă putea ocupa mai mult de activitatea didactică şi de starea mea de sănătate", a declarat Sadoveanu pentru BIHOREANUL. În locul ei directoare este acum fosta adjunctă Daniela Vîlceanu, iar directoare adjunctă este profesoara de religie Floarea Bicăzan.

Totodată, IŞJ Bihor a numit prin delegaţie directori noi la alte 30 de unităţi şcolare din judeţ, în majoritatea cazurilor fiind vorba de pensionarea fostei conduceri.