Cel puţin patru dintre cei şase români decedaţi în accidentul produs sâmbătă, în Italia, sunt din judeţul Bihor. Este vorba despre doi tineri de etnie romă, cu vârste de 24 respectiv 25 de ani, şi de fetiţa lor, în vârstă de un an şi jumătate, dar şi de o altă femeie de 26 de ani, din Marghita.

Potrivit adevarul.ro, trei dintre victime se numesc Ramona Lupu, Tiberiu Mureşan şi Antonia Mureşan. "Potrivit rudelor, tinerii stăteau în Italia de mai mulţi ani, iar acum urmau să se întoarcă acasă, în vizită. Au ales să trăiască în Italia pentru un trai mai bun şi sperau ca încetul cu încetul să-şi creeze condiţii cât de cât decente în România", scrie sursa citată.

Cuplul tocmai îşi cumpărase o casă în Sâmbăta, unde cel mai probabil cei doi părinţi şi copila lor vor fi înmormântaţi. Aceştia făceau parte dintr-o familie modestă. De altfel, rudele speră acum ca autorităţile să le ajute în recuperarea cadavrelor, mai arată site-ul Adevărul.

Cotidianul Crişana vorbeşte, marţi, de o a patra victimă din Bihor: Melania Felicia Gug, în vârstă de 26 de ani, din Marghita. "Femeia ajunsese în Italia miercuri, într-o delegaţie de serviciu, iar sâmbătă dimineaţa pornise, la fel ca ceilalți, înspre casă", menționează sursa citată.

După cum se ştie, tragicul accident s-a petrecut între localităţile Collefero şi Valmontone, în cursul dimineţii de sâmbătă, în urma unei coliziuni dintre două microbuze. Impactul a fost atât de puternic, încât cinci călători, toţi români, au murit pe loc. Fetiţa de un an şi jumătate a fost transportată în stare gravă la spital, dar medicii n-au mai putut-o salva. Alţi trei pasageri au fost răniţi. Microbuzul, în care se aflau cei nouă pasageri, era înmatriculat în România şi plecase din Roma, cu destinaţia Florenţa.

Presa scrie că, potrivit autorităţilor italiene, ancheta a stabilit deja că o altă maşină, condusă de un marocan, a făcut o manevră greşita şi intrat brusc pe banda întâi a autostrăzii, în faţa microbuzului românesc. Şoferul microbuzului român, sătmăreanul Octavian Erdei nu a putut evita coliziunea. Erdei este tatăl internaţionalului de juniori Carolo Erdei, în prezent fotbalist în liga 3 din Anglia.