Poliţiştii de frontieră ai sectorului Girişu de Criş au prins miercuri dimineaţa patru etiopieni, trei bărbaţi şi o femeie, care se aflau în localitatea Tărian şi intenţionau să treacă ilegal graniţa în Ungaria pentru a ajunge apoi în vestul Europei.

"În data de 04.03.2020, în jurul orei 10.45, un echipaj format din poliţişti de frontieră aflaţi în serviciu în zona de competenţă din cadrul Sectorului Poliţiei de Frontieră Girişu de Criş – I.T.P.F. Oradea, acţionând în baza unei informaţii, au oprit în localitatea Tărian, judeţul Bihor, la aproximativ 2 km de linia de frontieră, patru persoane, cetăţeni străini", a transmis, joi, comisarul-şef Laura Bondar, purtătorul de cuvânt al Inspectoratului Teritorial al Poliţiei de Frontieră Oradea.

Poliţiştii de frontieră au descoperit că cei patru sunt cetăţeni din Etiopia. A fost vorba de trei bărbaţi şi o femeie, cu vârste cuprinse între 20 şi 28 de ani, care au intrat legal în ţară. "La cercetări, cetăţenii etiopieni au declarat că au recurs la această metodă deoarece doreau să ajungă în state din vestul Europei", a mai transmis Bondar.

Poliţiştii de frontieră i-au oprit pe cei patru şi fac cercetări pentru tentativă de trecere ilegală a frontierei de stat.