Patru ginecologi orădeni nu vor mai oferi, de anul acesta, consultaţii la Maternitate. "Nu au fost daţi afară, ci s-a întrerupt colaborarea cu ei. Aveau contractele încheiate pe perioadă determinată, până la 31 decembrie 2010, şi nu le-am mai reînnoit pentru patru dintre ei. Este vorba despre Alin Bodog, Monica Vereş, Maria Nicoară şi Liviu Lenghel", a declarat pentru BIHOREANUL Gavrilă Grebenişan.

Decizia a fost luată deoarece spitalul avea excedent de personal, la nivelul municipalităţii orădene, care a preluat maternitatea în luna iulie de la Ministerul Sănătăţii. "S-a hotărât să se reducă numărul de contracte pentru medicii care au numai gărzi. Noi aveam opt medici în această situaţie, iar la patru dintre ei a trebuit să renunţăm. Am făcut un clasament după raportările de zi. Practic a fost o clasificare după munca depusă şi banii aduşi în spital", a precizat Grebenişan.

Cu alte cuvinte, cei patru ginecologi au întocmit cel mai mic punctaj la evaluare.

Managerul a mai afirmat că în zilele următoare vor exista discuţii cu primarul Ilie Bolojan, pentru a vedea dacă se impun şi alte reduceri. "În ce priveşte personalul TESA nu cred că vom face reduceri, însă la medici s-ar putea", a conchis Grebenişan.