Pompierii militari bihoreni au intervenit duminică la patru incendii în judeţul Bihor, care s-au produs într-un interval de circa patru ore. Unul dintre ele a fost cauzat de „efectul de lupă”.

Potrivit unui comunicat transmis luni de Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă Crişana, un incendiu a fost sesizat în jurul orei 13, pe strada Revoluţiei din Valea lui Mihai.

Când pompierii din aceeaşi localitate au ajuns la faţa locului, focul se manifesta la o construcţie auxiliară a unei gospodării. „Incendiul, a cărui cauză probabilă a constituit-o căldura solară radiată de un geam depozitat pe o canapea (efect de lupă), a fost stins operativ de forţele de intervenţie (în mai puţin de 10 minute), pagubele fiind limitate la o canapea şi circa 10 metri pătraţi din acoperişul construcţiei", se arată în comunicat.

Tot duminică, dar la ora 17, pompierii din Aleşd au intervenit în Vadu Crişului, pentru stingerea unui incendiu produs la un autoturism aflat în mers, pe drumul judeţean 108 I.

Evenimentul, generat, cel mai probabil, de un filtru de particule necurăţat, s-a soldat cu arderea anvelopei dreapta faţă, a unor materiale plastice din compartimentul motor şi a instalaţiei electrice.

Comunicatul mai arată că alte echipaje, de la Detaşamentul de Pompieri Marghita, au acţionat tot duminică după-amiază pentru localizarea şi lichidarea unui incendiu la o firmă de pe strada Cloşca din acelaşi oraş şi a unui incendiu de vegetaţie de pe strada Tudor Vladimirescu, tot din Marghita. Ambele au fost stinse în câteva minute, cel dintâi fiind produs din cauza unor siguranţe fuzibile defecte, care au afectat tabloul electric din incinta societăţii comerciale.

Urmăriți BIHOREANUL și pe Google News!