Miercuri a fost o zi aglomerată pentru pompierii bihoreni. Militarii au intervenit pentru stingerea a două incendii declanșate în hambare pline cu cereale şi fân, dar şi la două focuri care au izbucnit noaptea în locuinţele unor bihoreni.

Hambare în flăcări

Unul dintre incendii s-a produs în localitatea Miheleu, în comuna Lăzăreni, unde un hambar din cadrul unei gospodării a luat foc, alerta fiind dată în jurul orei 21.40. Echipajele Gărzii de Pompieri Tinca au acţionat timp de aproximativ cinci ore pentru a stinge flăcările, dar şi pentru a se asigura că focul nu se extinde la locuinţa din apropiere.

Din câte se pare, focul a fost pus intenţionat. "Cercetările preliminare efectuate au indicat faptul că evenimentul a fost, cel mai probabil, provocat în mod intenţionat de către o persoană, a cărei identitate urmează a fi stabilită de organele abilitate", se arată în comunicatul de presă. În incendiu au ars aproximativ şase tone de fân.

În aceeaşi zi, în jurul orei 15, pompierii militari au intervenit la un alt incendiu izbucnit într-un hambar din satul Berechiu, comuna Sânnicolau Român. Alături de Serviciul Voluntar pentru Situaţii de Urgenţă Sânnicolau Român, pompierii au acţionat mai bine de cinci ore pentru stingerea incendiului.

Cel mai probabil, focul a pornit din cauza unor ţigări aruncate în zona hambarului. Paguba este mare: 1.550 de baloţi de lucernă şi paie.

Incendii provocate de coșuri de fum

ISU Crişana a mai anunţat că, în noaptea de miercuri spre joi, un incendiu s-a declanşat la o locuinţă din Santăul Mic, din comuna Borş. Apelul la 112 a fost dat în jurul orei 23.40, iar când echipajele Detaşamentului 2 de Pompieri Oradea au ajuns acolo, acoperişul era în flăcări şi exista riscul ca focul să se extindă. 

"Pompierii militari au acţionat, timp de aproximativ o oră şi 40 de minute, cu trei autospeciale de lucru cu apă şi spumă pentru localizarea şi lichidarea incendiului, rămânând în continuare la faţa locului până la ora 02.20, pentru căutarea eventualelor focare ascunse şi înlăturarea efectelor negative ale evenimentului", se arată în comunicat. 

Pompierii au reuşit să stingă flăcările, astfel că pagubele însumează doar acoperişul casei şi mansarda deteriorată. Cauza probabilă a incendiului a fost coşul de fum, care nu era protejat termic.

În jurul orei 01.15, pompierii din Ştei au fost mobilizaţi la un incendiu declanşat în oraş, pe strada Independenţei, unde coşul de fum al unei locuinţe a luat foc. Din fericire, aici nu s-au înregistrat pagube.

Vezi mai jos imagini din incendiile care au avut loc miercuri: