Pompierii din Bihor au intervenit în patru incendii, produse în ultimele 24 de ore în Oradea, Tinca, Aleşd şi Uileacu de Munte.

Incendiu provocat de o țigară

Conform unui comunicat al Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă Crişana al judeţului Bihor, în cursul nopții de miercuri spre joi, la ora 00.20, pompierii Detaşamentului 2 Oradea au intervenit la un incendiu izbucnit pe strada Podului din municipiu.

"La sosirea gărzii de intervenţie, flăcările se manifestau violent la containere de gunoi amplasate într-un ţarc, existând un risc ridicat de extindere a acestora la autovehiculele aflate la aproximativ 50 de centimetri de focarele de incendiu. Pompierii militari au localizat şi lichidat incendiul în circa 10 minute de la primirea apelului, salvând autoturismele parcate în imediata proximitate", arată comunicatul.

Focul a fost provocat cel mai probabil, de o ţigară nestinsă aruncată la întâmplare.

Au ars două containere de gunoi din plastic şi deşeuri menajere.

Mașină în flăcări în Tinca

O oră şi jumătate mai târziu, la 01.55, echipajele Gărzii de Pompieri Tinca au fost mobilizate pe strada Avram Iancu din localitate, unde un autoturism a luat foc, existând pericolul de propagare la locuinţa în apropierea căreia autovehiculul era parcat.

"Incendiul, generat cel mai probabil de un scurtcircuit, a fost stins rapid de echipajele de pompieri. În urma evenimentului au ars geamurile din spate şi luneta maşinii, o parte din portbagaj şi două anvelope", arată ISU.

Atenție la coșurile de fum și la afumători!

În cursul zilei de miercuri, s-au produs şi două incendii "de sezon", la un coş de fum şi la o afumătoare.

În Aleşd, pompierii au stins un incendiu izbucnit la coşul de fum necurăţat de funingine al unui bloc de pe strada Ciocârliei, împiedicând producerea de daune materiale.

De asemenea, în satul Uileacu de Munte, comuna Paleu (foto și video), pompierii orădeni au stins un incendiu care se manifesta la o construcţie auxiliară din curtea unei gospodării.

"Pompierii militari au acţionat cu două autospeciale de lucru cu apă şi spumă, împiedicând propagarea incendiului la locuinţa situată la câţiva centimetri de construcţia afectată de flăcări", arată ISU.

În urma incendiului au ars o afumătoare şi bunuri depozitate în magazie.

"Cercetările efectuate la faţa locului au indicat faptul că evenimentul a fost, cel mai probabil, produs de utilizarea focului deschis în spaţii închise, în interiorul magaziei fiind improvizată o afumătoare", mai precizează comunicatul.

Foto / Video: ISU Crișana