Patru retaileri de îmbrăcăminte şi încălţăminte, CCC, Takko, Deichman şi Pepco, vor deschide magazine în primăvara acestui an în cadrul proiectului comercial Prima Shops Oradea, a anunţat dezvoltatorul parcului de retail, Oasis Retail & Development Consulting.

Potrivit Profit.ro, CCC a închiriat 630 metri pătraţi, în timp ce Takko, Deichman și Pepco au rezervat 500 de metri pătraţi, fiind primii retaileri care vor deschide.

După cum BIHOREANUL a mai scris, construcţia Prima Shop Oradea a început în luna octombrie a anului trecut pe Bulevardul Decebal, în locul fostei fabrici Înfrăţirea, iar investiţia totală de 12 milioane de euro este suportată din fonduri propii.

Viitorul centru comercial va fi format din două galerii comerciale în vecinătatea Kaufland Ioşia, din care prima, de 5000 de metri pătraţi, este programată să fie dată în folosinţă în luna martie, iar cea de-a doua, de încă 5000 de metri pătraţi, în trimestrul doi din 2017.

Noua galerie comercială mizează pe vizibilizatea dată de frontul stradal de 120 metri către Bulevardul Decebal, bazinul de circa 60.000 de potenţiali cumpărători din imediata apropiere dată fiind vecinătatea cartierului Rogerius, cel mai populat din Oradea, şi de încă 150.000 de persoane aflate în jur, pe o distanţă de 10 minute de mers cu maşina.

"Când am ales Oradea pentru dezvoltarea proiectului Prima Shops am ţinut cont de nivelul ratei şomajului, respectiv 3,6%, unul dintre cele mai mici din ţară, de venitul pe cap de locuitor, care este peste media naţională, precum şi de faptul că aici este un important centru universitar, cu 3.000 de absolvenţi anual", declara, în toamna anului trecut, Kurt Wagner, acţionar în cadrul Oasis Retail & Development Consulting. 

"Ne dorim să aducem un mix interesant pentru piaţa din Oradea, respectiv: modă, frumuseţe, articole de încălţăminte şi articole sportive, librărie şi papetărie, electronice şi electrocasnice, precum şi produse destinate copiilor", spunea şi Klaus Reisenauer, acţionar în cadrul companiei.

Cu o experienţă de peste 14 ani Oasis Retail & Development Consulting, are la activ în România peste 70 de proiecte finalizate cu o suprafaţă totală de 1,5 milionare de meteri pătraţi.

Acţionarii companiei, Klaus Reisenauer şi Kurt Wagner, au o experienţă de 20 de ani în dezvoltarea de retail în Europa Centrală şi de Est, iar în România aceştia deţin cinci parcuri de retail sub brandul "Prima Shops" în  Roman, Reghin, Făgăraş, Tecuci şi  Mangalia, Botoşani, Giurgiu si Râmnicu Vâlcea şi 12 magazine închiriate în prezent de Lidl.