Sportivii de la secţia de karate modern a clubului Palatul Copiilor - Shogunul Oradea sunt primii reprezentanţi ai artelor marţiale din Bihor care au participat anul acesta la o competiţie internaţională. Este vorba despre Cupa Memorială "Michala Bozogáňa", care s-a desfăşurat în Slovacia, la Košice, în memoria unui sportiv de numai 12 ani care s-a stins din viaţă acum 4 ani, suferind de epilepsie.

Cu toate că ediţia din acest an a reunit un număr impresionant de sportivi, 334, de la 40 de cluburi din ţări precum Belarus, Ucraina, Polonia, Cehia, Slovacia, Ungaria şi România, reprezentanţii clubului orădean, pregătiţi de antrenorul Ioan Vaida, deţinător al centurii negre 7 dan, au reuşit să se remarce prin cele patru clasări pe podium, pe care le-au avut.

Cel mai bun rezultat l-a obţinut Claudia Bulc, care s-a situat a II-a în proba de kumite +59 kg, la junioare (15-16 ani). Celelalte trei medalii au fost de bronz şi au fost adjudecate de Alexandra Illeş, în cadrul probei de kumite +54 kg a categoriei cadete (14-15 ani), de Sebastian Cherecheş, la kumite -40 kg, minicadeţi (12-13 ani), şi de Raul Nastea, la kumite +40 kg, copii (10-11 ani).

Sub stricta supraveghere a antrenorului Ioan Vaida şi a instructoarei Elena Platona, echipa de la Palatul Copiilor - Shogunul pregăteşte în prezent Campionatul Naţional de Karate-Do, programat să se desfăşoare pe 5 februarie la Oradea.